Δεν είναι μόνο ο προεκλογικός λαικισμός του ΣΥΡΙΖΑ που απειλεί να εξαφανίσει το κόμμα της Κουμουνδούρου, είναι και η ανυπαρξία ικανού πολιτικού προσωπικού σε όλα τα κόμματα που κάνει ακόμη πιο τρομακτική την περιδίνηση.
Δείτε τι γίνεται αυτό το διάστημα στη ΝΔ. Με αρχηγό τον Μειμαράκη ετοιμάζεται να στηρίξει την φορολόγηση των αγροτών με 26% με άλλοθι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία.
Ποια κυβέρνηση όμως; Εκείνη της οποίας στελέχη, συνιστώσες και πρωθυπουργός επιδιώκουν την επιστροφή στην ατιμασμένη δραχμή που θα πλήξει αλύπητα τους πιο φτωχούς από τους φτωχοποιημένους ήδη συμπολίτες μας.
Μάλιστα ο Μειμαράκης διέταξε να σωπάσουν και οι φωνές των Βορίδη, Γεωργιάδη και Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλουν να τελειώνει το παραμύθι της στήριξης στην κυβέρνηση την στιγμή μάλιστα που δεν την στηρίζουν οι βουλευτές της.
Πως ο Μειμαράκης παίρνει στους ώμους του την ευθύνη να χάσει η ΝΔ τους αγρότες; Πως είναι δυνατόν να ψηφισθεί, επί αρχηγίας του, η άνοδος του φορολογικού συντελεστή των αγροτών από το 13% στο 26%, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η επιδότηση πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες; Κι όλα αυτά την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ πάφτει στη φωτιά για τους κηφήνες του Δημοσίου;
Μπορεί ο Μειμαράκης να πάρει τέτοια ευθύνη στους ώμους του; Την ώρα μάλιστα που η ΝΔ αγκομαχά σαν την "Δημητρούλα" του Αγούδημου, έχοντας προσαράξει στο 20%, ο ίδιος δεν επιτρέπει να ακουστούν οι αντίθετες φωνές στο κόμμα του.
Αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.
Εκτός κι αν ο Μειμαράκης λειτουργεί πολιτικά σαν αχυράνθρωπος του Σαμαρά με εντολή να κρατά μαντρωμένους τους δελφίνους ώσπου να επιστρέψει στη ΝΔ ο Σαμαράς!
Στην ΝΔ δεν είναι δυνατόν να μην βλέπουν ότι πρέπει να το πάρουν αλλιώς-"πάρτο αλλιώς", που λέμε...