Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

ΤΩPΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ | ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΒΟΜΒΑ” ΤΟΥ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

ΤΩPΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ | ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΒΟΜΒΑ” ΤΟΥ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

– ΜΗΠΩΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;
– ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;
Σε επιστολή που απέστειλε λίγο νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προς τα μέλη του της διοίκησης του ESM, την ΕΚΤ και την Κομισιόν, ζητά για πρώτη φορά την εξέταση του κατά πόσο το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.
Το παραπάνω αποτελεί μια πρώτη έμμεση παραδοχή ότι οι αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την μη βιωσιμότητα του χρέους είναι ΟΡΘΕΣ και είναι αυτό που ουσιαστικά αποτρέπει τη χώρα από το να εισέλθει σε αναπτυξιακή πορεία, ωθούμενη από την πολιτική των δανειστών σε μια περιδίνηση λιτότητας χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ διεξόδου.
Επιπρόσθετα ο Γ. Ντάισελμπλουμ ζητά από τα μέλη της διοίκησης του ESM να εξετάσουν κατά πόσο οι ελληνικές προτάσεις μπορούν να προκαλέσουν κινδύνους για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης, να εξετάσουν σε συνεργασία με το ΔΝΤ, εάν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και τέλος να εξετάσουν τις πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.
Η επιστολή Ντάισελμπλουμ είναι ουσιαστικά η απάντηση στο ελληνικό αίτημα για στήριξη από τον ESM.
Την ίδια ώρα, πηγή της Ευρωζώνης στη βελγική πρωτεύουσα την οποία επικαλείται η DW, ο κ. Ντάισελμπλουμ σχεδιάζει να επισπεύσει τη συνεδρίαση του Εurogroup κατά μια μέρα, ώστε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, αντί για το Σάββατο.
Ακολουθεί η επιστολή του Γ. Ντάισελμπλουμ
«Αγαπητέ Επίτροπε,
Αγαπητέ πρόεδρε,
Στις 8 Ιουλίου η Ελληνική Δημοκρατία κατέθεσε αίτημα για στήριξη από τον ESM, η οποία θα έρθει υπό τη μορφή δανείου.
Μετά την λήψη του προαναφερόμενου αιτήματος και σε εκτέλεση του Άρθρου 13 (1) της Συνθήκης του ESM και σε σύνδεση με το Άρθρο 2 του Οδηγού Παροχής Δανείων του μηχανισμού, αναθέτω, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ESM, στην Κομισιόν σε συνεργασία με την ΕΚΤ τα ακόλουθα:
α. Αξιολόγηση της ύπαρξης ρίσκου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης ως συνόλου ή των κρατών-μελών της,
β. Αξιολόγηση, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, του κατά πόσο το δημόσιο χρέος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι βιώσιμο και
γ. Αξιολόγηση των πραγματικών ή πιθανών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Βάσει του Άρθρου 13 (1) της Συνθήκης του ESM, αυτές οι αξιολογήσεις σε συνδυασμό με το προαναφερθέν αίτημα και την πρόταση του γενικού διευθυντή του ESM, βάσει του Άρθρου 2, θα αποτελέσουν τη βάση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ESM για το κατά πόσο θα προσφέρουν στήριξη στην Ελληνική Δημοκρατία, υπό μορφή δανείου.
Μετά τιμής, Γερούν Ντάισελμπλουμ
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ESM»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου