Mε μια έκρηξη χαράς και σαμπάνιες, υποδέχθηκαν οι Ελληνες ολιγάρχες, οι φοροφυγάδες πάσης φύσεως, κάτι χρεοκοπημένοι μεγαλοδημοσιογράφοι και μηντιάρχες καθώς και πάσης φύσεως λαμόγια τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών.
Ηδη στις θαλαμηγούς που πλέουν στα ελληνικά πελάγη οργανώνονται πάρτυ με θέματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες. Κυριαρχεί το πάρτυ "Πρώτη φορά Αριστερά" και ακολουθεί το "Πάρτυ της Δραχμής" με φωτογραφίες των Λαφαζάνη και Λαπαβίτσα, το πάρτυ "Αριστερή Πλατφόρμα", ενώ θραύση κάνει και το Δημοψήφισμα-πάρτυ 62%.
Οποια επιλογή κι αν κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα λαμόγια θα κερδίσουν.
Μάλιστα με την επιστροφή στη δραχμή θα είναι διπλά και τριπλά κερδισμένα-όσες φορές χρειασθεί να υποτιμηθεί η "πανίσχυρη" δραχμή σε σχέση με το ευρώ.
Το ίδιο κερδισμένοι θα είναι κι αν ο Τσίπρας υπογράψει την συμφωνία κι αυτό γιατί θα έχουν απέναντί τους μια σακατεμένη κυβέρνηση στην οποία άλλωστε έτσι κι αλλιώς εντρυφούν πολλά λαμόγια-όπως και στις προηγούμενες.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η πρεμούρα των διορισμών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στους οργανισμούς του δημοσίου και μάλιστα με χλιδάτους μισθούς.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η αναπηρία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες. Πέρασαν 5 μήνες και η κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη να προκηρύξει τον περίφημο διαγωνισμό.
Κατά την γνώμη μας δεν ήθελε να το κάνει.
Και πως να θέλει άλλωστε όταν όλοι σχεδόν οι υπουργοί και πολλοί βουλευτές της συμμετέχουν από νωρίς το πρωί σε μια πρωτοφανή τηλεοπτική εκπόρνευση. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα καταγγέλει τα ΜΜΕ, η ίδια κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια στους χρεοκοπημένους νταβατζήδες-ιδιοκτήτες.
Ακόμη και οι περίφημες λίστες του KEEΛΠΝΟ, με τα εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιούνται ως μέσον δήθεν εκβιασμού της μαρίδας επειδή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους σιδερένιους όρχεις να τα βάλει με τους μηντιάρχες που έπαιρναν εκατομμύρια ευρώ (κάποιοι μάλιστα εξακολουθούν να τα παίρνουν) μια και ανάμεσα στους χορηγούμενους υπάρχουν και σύζυγοι βουλευτών οι οποίες με το άλλοθι ενός επαρχιακού εντύπου πήραν ένα σκασμό λεφτά. Υπάρχουν ακόμη και επικεφαλής οργανισμών που συμμετείχαν σε επιτροπές για τον H1N1 και τώρα έχουν (οι λύκοι) αναλάβει να φυλάξουν τα πρόβατα.
Στο σκάνδαλο του KEEΛΠΝΟ εκτός από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων υπάρχουν ακόμη και εταιρίες σεκιούριτι με προσβάσεις σε πολιτικά πρόσωπα
Θα περίμενε λοιπόν κανείς από τον, λαλίστατο κατά τα άλλα, Κουρουμπλή που ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια να μιλήσει για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το υπουργείο του καθότι το υπουργείο υγείας πληρώνει 17 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα 200 εκατ. ευρώ δάνειο του KEEΛΠΝΟ- αλλά τσιμουδιά ο Κουρουμπλής.
Για να δούμε τι θα κάνει ο κος Νικολούδης.
Οπως περιμένουμε να δούμε μέχρι που θα φτάσει η διαχρονική ξεφτίλα όλων των κυβερνήσεων οι οποίες χαρίζουν και συμψηφίζουν κοντά στο 1 δις ευρώ θαλασσοδάνεια των νταβατζήδων των ΜΜΕ.
Εχουν περάσει 5 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η αίσθηση που υπάρχει διάχυτη στην κοινή γνώμη είναι ότι πάσης φύσεως βαρόνοι και ολιγάρχες, θα κυκλοφορούν ελεύθεροι εξαιτίας της πρόσβασης σε πανάκριβους δικηγόρους, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν άλλες μερακλίδικες προσβάσεις.
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό-είναι θέμα Δικαιοσύνης.
Ακόμη και στο Ευρωκοινοβούλιο έφτασε η χάρη της Κολομβίας των Βαλκανίων αλλά κι εδώ ένας ακόμη πρωθυπουργός αρκέστηκε στο να το περιγράψει το πρόβλημα-λες και δεν κυβερνάει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ο Τραπάκουλας.
Λοιπόν είτε με αυτή την προκρούστεια, για τους αδυνάτους συμφωνία, είτε με την επιστροφή στην δραχμή τα λαμόγια θα είναι κερδισμένα.
Μάλιστα με την επιστροφή στη δραχμή θα αγοράσουν μπιρ-παρά όλη την Ελλάδα.
Ανάμεσα σ΄ αυτά τα λαμόγια δεκάδες λαμπερά ονόματα της δημοσιογραφίας που κοσμούν τις λίστες Οσβαλντ, Λαγκάρντ και πάει λέγοντας καθώς και πολλοί που βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους που πήραν μέρος στο πάρτυ με τα εμβάσματα των 300 δις ευρώ στο εξωτερικό-από το 2000 έως το 2009 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Ετσι εμφανίζονται κάτι (δήθεν) χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες με προσωπικούς σωφέρ και μόνιμες διακοπές στους κοσμοπολίτικους προορισμούς.
Αλλά δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Ακόμη και σήμερα υπηρετούν στην SIEMENS πρόσωπα κλειδιά του μεγάλου λαδώματος. Μάλιστα κάποιοι από όσους λαδώθηκαν φιλοδοξούν να γίνουν ακόμη και πρωθυπουργοί-όπως και οι προκάτοχοί τους.
Η κυβέρνηση Τσίπρα εξαιτίας του "ανεξήγητου" ρόλου του Βαρουφάκη έχασε μια ιστορική ευκαιρία να υπογράψει μια αξιοπρεπή συμφωνία των Φεβρουάριο του 2015.
Τώρα μπροστά στον Τσίπρα ανοίγονται 3 δρόμοι:
1) H παραίτηση
2) Η νέα μικρασιατική καταστροφή της Δραχμής με τον ISKRA να φθάνει αρχικά στην Κρήτη και στην συνέχεια στην Πελοππόνησσο.
3) Η υπογραφή μιας μαρτυρικής συμφωνίας αλά Καστελόριζο-ακόμη κι αν κάποιοι στη Κ.Ο. δηλώνουν ότι πρέπει να την ψηφίσουν αλλά να μην την εφαρμόσουν.
Οποιον από τους 3 δρόμους και να επιλέξει θα είναι πολιτικά σακατεμένος και τα λαμόγια θα αισθάνονται για μια ακόμη φορά ότι το πάρτυ με τα κλεμμένα από τον λαό δεν έχει τέλος...Η 3η επιλογή αφήνει κάποια ελάχιστα περιθώρια στο να γίνει η Ελλάδα ένα δυτικό κράτος σε 50 χρόνια από σήμερα. Τόσο καλά...