Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΥΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

''Απειλή'' ο Καμμένος για λύση του Κυπριακού λέει ο τουρκόφιλος Kevin Featherstone, καθηγητής του LSE και σύμβουλος -πόσα του χώσατε γερμανοτσογλάνια;- της μνημονιακής δωσίλογης κυβέρνησης το 2010...

Στην φωτογραφία ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου της London School οf Economics κ. Κέβιν Φεδερστόουν, με τον οποίο βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι κατά την ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών την Άνοιξη του 2013

Αφού πάτησε το πόδι του στην Κύπρο ο ΄Ελληνας Πρωθυπουργός
η μεν ημικατεχόμενη Κύπρος και με το δίκαιό της, τον καλωσορίζει
με επιφύλαξη, το δε Λονδίνο μας προειδοποιεί ανοικτά για
δυσάρεστη λύση αφού του ζητεί να... περιορίσει τον Καμμένο
ειδικά στο Κυπριακό!
Φανούλλα Αργυρού

''Απειλή'' ο Καμμένος για λύση του Κυπριακού λέει καθηγητής του LSE
Του ΔΗΜ. ΛΟΥΚΑ

Ως ''απειλή'' για μη εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό θεωρεί τον νέο Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμένο ο διάσημος καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής κ. Kevin Featherstone, του βρετανικού LSE (London School of Economics and Political Science).

Μιλώντας στην Τουρκική εφημερίδα Aksam ο κ. Κέβιν Φέδερστόουν, που γνωρίζει πολύ καλά τα ελληνικά πράγματα, ενώ έχει...
διατελέσει και σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης το 2010 και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας Τεχνολογίας,  η Τουρκία θα πρέπει να προσέχει τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, κ. Καμένο και όσον αφορά το Κυπριακό  προτρέπει την Αγκυρα  να παρουσιάσει προσεγγίσεις που θα αφήνουν εκτός κυκλώματος τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας...
 
Το θέμα παρουσιάζεται  με τον τίτλο «Ο Καμένος εμπόδιο στην ειρήνη στο Αιγαίο» ( στην πρώτη σελίδα), όπου  γράφει αναφορικά με τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας,υποστηρίζει ότι  προκάλεσε ένταση στα Ίμια.
 
Από την πλευρά του ο  καθηγητής Κ. Featherstone είπε ότι ''εάν ο Τσίπρας κρατήσει τον Καμένο μέσα σε συγκεκριμένα όρια, μπορεί να επιτευχθεί ταχεία λύση στο κυπριακό» 
Σημειώνεται στο δημοσίευμα ότι μετά την εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης , τίθενται ερωτήματα αναφορικά με την πολιτική που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Τουρκίας και πρώτα στα θέματα Αιγαίου και Κύπρου. 
 
Ο καθηγητής Featherstone είπε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα τηρήσει μία σκληρή και εθνικιστική πολιτική έναντι της Τουρκίας, αλλά η Τουρκία θα πρέπει να προσέχει ειδικά τον Υπουργό Άμυνας, κ. Καμένο και πρόσθεσε : ''Στην περίπτωση που ο Καμένος τηρηθεί εκτός κυκλώματος και δοθεί προτεραιότητα απευθείας στα θέματα που έχουν σχέση με την Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Τουρκίας και γι’ αυτό θα μπορέσει να βρεθεί μία ταχεία λύση στο κυπριακό''. 
 
Σε άλλο σημείο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η  ο κ.  Τσίπρας μπορεί να μην τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του. ''Δεν μπορεί να παρουσιάσει σκληρή στάση έναντι της ΕΕ. Είναι υποχρεωμένος να προβεί σε μία συνεννόηση''. 
 
Έχω τη γνώμη, πρόσθεσε,  πως οι συνομιλίες, που έχουν σταματήσει αναφορικά με το κυπριακό, θα επιταχυνθούν με μεγάλη ταχύτητα. Η πιο λογική απόφαση για την τουρκική κυβέρνηση θα είναι, σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα, όπως π.χ. η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, να έχει άμεση επαφή με τον Πρωθυπουργό  κ. Τσίπρα και από την άλλη σε έμμεσα προβλήματα, όπως η Κύπρος, να παρουσιάσει προσεγγίσεις που θα αφήνουν εκτός κυκλώματος τον Υπουργό Άμυνας, κ. Καμένο. Το ουσιαστικό πρόβλημα για την Ευρώπη είναι τα ανερχόμενα δεξιά κόμματα και τα κόμματα αυτά είναι αποφασισμένα για την έξοδο από την Ευρωζώνη''.
 
.Ο κ. Κέβιν Φέδερστόουν,  είναι διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και διδάσκει στο LSE  από την 1η Μαΐου του 2002, όταν ανέλαβε την έδρα  ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' ως καθηγητής της Σύγχρονης Ελληνικής Σπουδών και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο.
Προηγουμένως είχε διατελέσει καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής (1995-2002) και της έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση Μελετών (1994-2002) στο Πανεπιστήμιο του Bradford.Επίσης ήταν  Επισκέπτης Καθηγητής στην Πολιτική, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (1990-1991) και Επισκέπτης Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (1983). Υπηρέτησε ως Διευθυντής / Προϊστάμενος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του LSE 2004-07.
Η έρευνά του έχει επικεντρωθεί στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής της σύγχρονης Ελλάδας. 
---
Στην φωτογραφία ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου της London School οf Economics κ. Κέβιν Φεδερστόουν, με τον οποίο βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι κατά την ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών την Άνοιξη του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου