Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

SIEMENS

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ντροπής στην βουλη: ΝΥΧΤΑ κουκουλώνουν το σκανδαλο Siemens οι διορισμένοι υπουργοί οικονομικών!


Την ωρα που επισήμως η βουλη εχει αποτιμήσει την ζημια του Ελληνικού δημοσιου στα 2 δις Ευρώ, η εταιρεια εχει διαγράψει… 73 εκ. Ευρω απο αυτα που τις χρωστά το δημόσιο!!
Μιλάμε για πραγματικό έγκλημα! Εαν η Ελλαδα είχε ακολουθήσει τον δρόμο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ δικαιοσύνης, οπως και όφειλε να κανει, οχι μονον δεν θα πλήρωνε Ευρω απο τα «οφειλόμενα», αντιθετα η Siemens θα ηταν υποχρεωμένη να επιστρέψει κάθε ευρω που εισέπραξε απο την Ελλαδα, υπό την απειλή μαλιστα της απαγόρευσης συμμετοχής της σε έργα εντός ΕΕ!
Αλλά είπαμε, το ραγιαδισταν εχει προ πολλού εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκη Ένωση, κρατώντας το Ευρω για ενθύμιο…
Στοιχεία για την πορεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Siemens, έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ
Σε γνώση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν τα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης της εξωδικαστικής συμφωνίας ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Siemens.
Τα στοιχεία υπογράφονται από την αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας του υπουργείου Οικονομικών και διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, έπειτα από αίτημα 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τη συμφωνία που είχε συναφθεί ύστερα από τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή στελεχών και εκπροσώπων της εταιρείας Siemens σε παράνομες δραστηριότητες και επιχειρηματικές πρακτικές.
Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η έως σήμερα πρόοδος υλοποίησης της Συμφωνίας Συμβιβασμού συνοψίζεται στα εξής:
Παροχή ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ:
Η Siemens έχει διαγράψει συνολικά 73.761.549, 63 ευρώ ανεξόφλητες εισπρακτέες απαιτήσεις της έναντι φορέων του ελληνικού Δημοσίου και έχουν ήδη καθοριστεί οι επιπλέον εισπρακτέες απαιτήσεις που απαιτούνται για τη συμπλήρωση του συνολικού ποσού διαγραφής, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου