Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Όταν οι σαμαροκροτητές ανακάλυψαν τον… διαπλεκόμενο Ψυχάρη! Για την φωτογραφία ξέρουν;

Μεχρι χθες το σύστημα Ψυχαρη ηταν ο ακρογωνιαίος λίθος του καθεστώτος Σαμαρά. Με το αζημίωτο βέβαια. Τα δανεια έπεφταν βροχή, απο την ρευστότητα που «θα έπεφτε στην αγορά» αφού οι Ελληνες θυσιάστηκαν ωστε «να σωθούν οι τραπεζες για να στηρίξουν την οικονομία».
Ας είμαστε όμως δίκαιοι… Ο ΔΟΛ ηταν δίπλα σε κάθε καθεστώς. Απο τον Τσολάκογλου μεχρι τον Παπανδρέου. Είχε όμως μια μοναδική ευελιξία να προβλέπει ή ακομα και να προετοιμάζει τις πτώσεις καθεστώτων… Απο την αποστασία εώς την πτώση του Παπαδοπούλου και την άνοδο του Ιωαννίδη.
Αυτη την μαγική ιδιότητα οφείλουμε να την αναγνωρίσουμε, οπως και τις υποδειγματικες πιρουέτες. Ποιος θα ξεχάσει την μεταμόρφωση του Γιώργου απο «μεγα στοχαστή» σε «χρήστη παραισθησιογονων εντός ιδιωτικών αεροσκαφών» μεσα σε 24 μήνες;
Τέλος πάντων, μπορει ο... Ψυχαρης να μυρίστηκε πτώση Σαμαρά ή απλα να τσαντιστηκε επειδή στην ρύθμιση για τα κόκκινα δανεια δεν συμπεριεληφθησαν τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ. Ειναι όμως υποκρισία οι διάφοροι σαμαροκροτητές που στήριξαν την εξουσία τους στην χυδαία προπαγάνδα του ΔΟΛ, σημερα να τον αποκηρύττουν.
Αυτοί που ξέχασαν την «Ντόλι» επειδή ροκάνιζαν παρέα με τα πράσινα τρωκτικά, σημερα ανακαλύπτουν παλι τον «διαπλεκόμενο» Ψυχαρη. Φεύ.
Αντιθετα, ίσως η στήριξη Ψυχαρη σε Σαμαρά ηταν η πιο ειλικρινής πράξη που εχει κανει ο ΔΟΛ στην ιστορία του. Ο κύριος Σταύρος άλλωστε, είχε ως εικόνισμα την ιστορική φωτογραφια, πάνω στο γραφειο του: Μια ασπρόμαυρη φωτογραφια με τον Αβερωφ, τον Σαμαρά και τον Σταύρο Ψυχάρη.
Την εχει άραγε ακόμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου