Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Μετά από έξι συνεχή χρόνια έντονης και δημιουργικής παρουσίας στη blogόσφαιρα, με αδέσμευτο καταγγελτικό, πολιτικό και κυρίως σατυρικό λόγο, ο Μπαρμανίκος Αρβανίτης και το αποκαλυπτικότατο ιστολόγιό του, http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/ ρίχνουν: Αυλαία – ΤΕΛΟΣ


Καλή τύχη αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη

Κάθε ιστολόγιο που κλείνει είναι ένα βαρύ κτύπημα στη δημοκρατία, κάθε νέο ιστολόγιο την ενισχύει και ελέγχει την εξουσία. 

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος


Από τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο πολύς καλός συνάδελφος ιστολόγος ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης αποφάσισε και τελικά έκλεισε το εν θέματι ιστολογιό του.
Βαθειά θλίψη και παγωμάρα μας έπιασε σχεδόν όλους που είμαστε σε μία άτυπη κοινή γραμμή αντίστασης στις μνημονιακές κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυτής της άοπλης κατοχής στη χώρα μας.

Από τότε έως και σήμερα δεν μπόρεσα να γράψω δύο-τρεις γραμμές για αυτή του την απόφαση, απλά διαβάζω και ξαναδιαβάζω τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, με το ερώτημα: Άραγε αξίζει να πολεμάς κυνηγώντας ανεμόμυλους, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι είναι μία συμπαγή ομάδα υποστηριζόμενη από τα μεγάλα διεθνή και ντόπια οργανωμένα συμφέροντα.

Πολλές φορές εμείς οι λίγοι -πλην έντιμοι ιστολόγοι- που πίστεψαν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα αφήσαμε τις όποιες απασχολήσεις μας σε δεύτερη μοίρα (πολλοί από εμάς το πραγματικό όνομα του Αλόνσο Κιχάνο και υιοθέτησαν ένα άλλο εκείνο του Δον Κιχώτη του διαδικτύου) και επώνυμα πολλοί από εμάς ρισκάροντας ανιδιοτελώς μηνύσεις, αγωγές, εξώδικα και κυρίως απειλές και εκβιαστικά e-mails να μας κατακλύζουν για ένα κόστος που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από την μεγάλη μερίδα του κόσμου που αν και συμφωνεί μαζί μας δεν μας συμπαραστέκονται και πολλοί  μάλλον οι περισσότεροι δεν μας γνωρίζουν καν.

Αλήθεια που πάμε χωρίς έναν αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη;
Εδώ και ενάμιση μήνα το διαδίκτυο είναι φτωχότερο και δεν έχει την δυναμική που ο μπροστάρης έδινε με την αφοπλιστική του γραφή. Δυστυχώς ο ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης έπεσε σε παγίδα που του έστησαν συμφέροντα. Είναι μία γνωστή τεχνική εκβιαστών να προσεγγίζουν ΜΗ επαγγελματίες ιστολόγους και να παρακαλάνε να ανεβάσουμε θέματα που τους αφορούν ή ισχυρίζονται πως τους αφορούν και εμείς χωρίς πολύ σκέψη αναλαμβάνουμε να τους στηρίξουμε.
Σε μία τέτοια καλοστημένη παγίδα έπεσε ο καλός μας ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης και λιγοψύχησε όταν κατάλαβε στην "λούμπα" που τον έριξαν. Βέβαια ό ίδιος παρακάτω τα επεξηγεί λεπτομερώς με το δικό του μοναδικό τρόπο. Αυτό που εμείς όμως οφείλουμε να καταγράψουμε είναι η απώλεια ενός ακόμη ιστολογίου και όχι του οποιοδήποτε ιστολογίου αλλά του ΜπαρμπαΝίκου Αρβανίτη το διαμάντι του διαδικτύου το http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/

Δυστυχώς τον αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη δεν έτυχε να τον γνωρίσουμε δια ζώσης. Η επαφή μας ήταν μάλλον μίαφιλοσοφική αισθητηριακή αντίληψη κυρίως από την ίδια παρατήρηση της  κοινής εμπειρίας  και γνώσης που αποκτάται με τον καιρό παρακολουθώντας συναφή ιστολόγια. Πως, ποιος και γιατί το γράφει δημιουργείς μία εικόνα που κατατάσσεις τους συμμαχητές, από ένα πολυπληθές άγνωστο διαδίκτυο,  σιγά-σιγά να μικραίνει και αρχίζεις να ανταλλάσσεις θέματα και κοινές γραμμές κριτικής μαζί τους. Βέβαια οι παγίδες πολλές και οι πληρωμένοι εγκάθετοι αρκετοί που μας παρασύρουν προβοκατόρικα σε πολλά θέματα που μας εκθέτουν. Θέλει πολύ σκέψη η εμπιστοσύνη από φίλους και δήθεν γνωστούς που σε προσεγγίζουν για ίδια συμφέροντα ή ακόμη και για να σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα.   

Το ερώτημα ακόμη παραμένει και τι προσφέρουν τα ιστολόγια πολιτικής κριτικής και σκέψης; 
Η απάντηση δεν είναι εύκολη αν και ο καθένας μας μπορεί να την βλέπει διαφορετικά. Εμείς από εδώ την βλέπουμε ως ένα βήμα κριτικής έκφρασης και πολιτικού διαλόγου. Μίας κριτικής άποψης που από τα πολλά συστημικά ΜΜΕ της λείπει ο στοχασμός και η παράμετρος της συνιστώσας του ανθρώπου. Έχουμε κουραστεί να ακούμε για νούμερα, σκάνδαλα και νέες ανακυκλούμενες πολιτικές απόψεις που έχουν παροδικό χαρακτήρα και οι εκστομούντες δεν τις πιστεύουν αλλά κυρίως να λέγονται για να είναι φιλικοί και αρεστοί.  

Δεν θέλω να ξεφύγω άλλο από το θέμα, αν και αυτό είναι η ουσία που περιγράφω, θέλω όμως να ευχηθώ στον διαδικτυακό φίλο και αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη να είναι καλά στην υγεία του και να περνά καλά. Ο ιστοχώρος μας πάντοτε θα έχει ένα διαθέσιμο χώρο αν θέλει να εκφραστεί και πάλι, όπως άλλωστε το κάνουμε και για πολλούς ακόμη συνανθρώπους μας που δεν έχουν βήμα για να εκφραστούν.

Καλή τύχη αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη

Κάθε ιστολόγιο που κλείνει είναι ένα βαρύ κτύπημα στη δημοκρατία, κάθε νέο ιστολόγιο την ενισχύει και ελέγχει την εξουσία. 

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

ΥΣ: Ακολουθεί όλη η τελευταία ανάρτηση του  αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου