Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ , ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
                                              
Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 53
Ταχ. Κωδ.:  17455, Άλιμος
Τηλέφωνο:  213 2008044
Fax:              210 9851167                                                                                            
Website:      www.alimos.gov.gr
Email:          press@alimos.gr


Άλιμος, 13.11.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των δράσεων δημόσιας υγείας που αφορά σε ενέργειες ευαισθητοποίησης και πρόληψης από τον ιό HIV και την Ηπατίτιδα C, η Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Αλίμου, σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Praxis πραγματοποιεί εξόρμηση της κινητής μονάδας του φορέα, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, από τις 19:00-22:00 στην οδό Θεομήτορος στον Άλιμο (στο ύψος του Υπουργείου Συγκοινωνιών).
        Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Αλίμου μπορούν να εξετασθούν δωρεάν και χωρίς ραντεβού, με ένα γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων των συγκεκριμένων ιών με το σάλιο, ανώδυνα, ανώνυμα και εμπιστευτικά.
        Η όλη διαδικασία γίνεται σε 3 στάδια: Συμβουλευτική πριν τη διενέργεια του τεστ, Διενέργεια του τεστ και Ανακοίνωση αποτελέσματος και σε περίπτωση που χρειαστεί, άμεση διασύνδεση με Κέντρα Ειδικών Λοιμώξεων.
        Η διενέργεια των εξετάσεων είναι αναγκαία, με δεδομένο ότι σήμερα το 30-50% των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν με HIV (AIDS) στην Ευρώπη δεν είναι ενήμεροι ότι είναι θετικοί στον ιό και το 50% αυτών που είναι θετικοί διαγιγνώσκονται καθυστερημένα, πράγμα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αργοπορημένη πρόσβαση τους στη θεραπεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου