Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013


Λέτε ψέμματα! Γνώριζαν όλοι για την Κύπρο!

ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΝΕΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ!! ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γράφει ο Economikos
Κανείς δεν αιφνιδιάστηκε, όλοι γνώριζαν και τους εκθέτουν τα γεγονότα. Οι μόνοι που δεν ήξεραν ήταν οι πολίτες! 
Ας τα πάρουμε από την αρχή: Στις 11 Φεβρουαρίου, πάνω στην προεκλογική περίοδο της Κυπρου, η εφημερίδα Financial Times προχώρησε σε μια αποκάλυψη – βόμβα για το σχέδιο των Βρυξελλών για τη διάσωση της Κυπρου. Το σχέδιο περιλαμβάνει κούρεμα των μη εγγυημένων καταθέσεων.
Μάλιστα, σχολιάζοντας το δημοσίευμα η Εκπροσωπος της Κεντρικής τράπεζας της Κυπρου, Αλίκη Στυλιανού, είχε πει: «Ούτε τέθηκε ούτε τίθεται θέμα των δικαιωμάτων των καταθετών, ούτως ή άλλως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντισυνταγματική όπως επίσης αντισυνταγματική θα ήταν η όποια ενέργεια περιορισμού στην ανάληψη και χρήση των καταθέσεων από τους ιδιοκτήτες τους».
Θεωρούσαν δηλαδή, αντισυνταγματικό το να μπει “χέρι” σε μη εγγυημένες καταθέσεις, ενώ τώρα δέχονται να κουράζουν ακόμα και τις εγγυημένες! Που πήγε η ευρωπαϊκή συμφωνία για εγγυημένη κατάθεση εώς του ποσού των 100.000 ευρω ανα πρόσωπο και ανα λογαριασμό; 
20130317-121554.jpgΜετά το δημοσίευμα των FT, επέμεναν για το κούρεμα γερμανικές εφημερίδες, όπως η Süddeutsche Zeitung, που επέμενε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετάσχει στο προγραμμα διάσωσης της Κυπρου. Ημερομηνία 13 Μαρτίου. 
Το άρθρο αναφέρει ότι η Κυπριακή πλευρά απορρίπτει το αίτημα του ΔΝΤ να γίνει κούρεμα χρέους και καταθέσεων στην Κύπρο. «Μέχρι πρόσφατα το ΔΝΤ επέμενε στη συμμετοχή πιστωτών και καταθετών των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών στο κόστος της διάσωσης. Την ίδια στιγμή η κυπριακή κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση του ΔΝΤ, αρνούμενη να συναινέσει σε ένα κούρεμα καταθέσεων», επισημαίνεται σχετικά.
Στις 11 Μαρτίου έρχεται στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης για να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά. Από το πρωί εκείνης της ημέρας έρχεται η πληροφορία ότι θα ζητήσει στήριξη ύψους 2 δις για τη διάσωση της Κυπρου, με συμμετοχή της Ελλάδας στο σύστημα κυπριακών τραπεζών. Διαβάστε εδώ: Ιδού που παίζεται το παιχνίδι αυτή την ώρα!
Την προηγούμενη ημέρα, 10 Μαρτίου ο κ. Αναστασιαδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ. Μια μέρα πριν έρθει στην Αθήνα, παρούσα η Τροικα σε Ελλάδα και Κύπρο (άρα υπήρχε παρασκηνιακή συνεργασία), και λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ενώ στα μέσα της εβδομάδας αποφασίστηκε έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup, στην οποία πήγε την τελευταία στιγμή και η Lagarde (η οποία σημειωτέον έχει χαθεί από το προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες), που σημαίνει ότι ήταν όλα έτοιμα για την Κύπρο. 
Την ίδια ώρα, ο κ. Αναστασιαδης επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος στις τραπεζικές καταθέσεις και τελικά, είπε ότι βρέθηκε μπροστά σε “προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα γεγονότα”. 
Σε λίγες μέρες ανακοινώνονται τα στοιχεία της ΕΚΤ για τις τραπεζικές καταθέσεις κάθε χώρας (μηνιαία στοιχεία). Για να δούμε τι ποσά έφυγαν από την Κύπρο. Ας δώσουν στη δημοσιότητα οι κεντρικές τράπεζες Ελλαδας και Κυπρου τα στοιχεία για το ποιοι έβγαλαν χρήματα από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα λίγες μέρες πριν την απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων. 
Τέλος, αν κάποιος ανατρέξει στο παρελθόν και στα δημοσιεύματα για την κατάρρευση της Ελλάδας, θα δει εκπληκτικές ομοιότητες με το τι έγινε στην Κύπρο: θα κλείσουν οι αγορές μια ωραία Παρασκευή και θα έχουν 48 ώρες μέχρι να ανοίξουν οι αγορές της Ασίας. Λόγω αργίας της Δευτέρας στη χωρα, οι πολίτες θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα δουν κλειστές τις τράπεζες.. 
Τότε λέγαμε ότι είναι σενάριο βγαλμένο απο ταινία, τώρα μάλλον σενάριο βγαλμένο απο το συρτάρι της Μέρκελ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου