Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΣΑΜΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑ΄ΛΑΚΑΣ???


Οι "Ψεκασμένοι" κι ο Σήφης (σε απάντηση του “Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι… ψεκασμένοι” – ΤΟ ΒΗΜΑ)

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=dee89722a1&view=att&th=13db70f8a9610f31&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hevl7tj90&safe=1&zw&saduie=AG9B_P96sIgoWBh0gJm2yIUCADFX&sadet=1364583826006&sads=KYDA-Y1DLcb9NzagJQmWVZ6h3PA&sadssc=1Αυγερινός Χατζηχρυσός

Πριν από δυο αιώνες περίπου ο Αρθρουρ Σοπενχάουερ, είχε περιγράψει την τέχνη του να είσαι προσβλητικός. Οταν δηλαδή έχεις να αντιμετωπίσεις έναν έξυπνο και πιο επιδέξιο αντίπαλο, δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς διαλεκτικά σε επίπεδο επιχειρημάτων, ενώ στο επίπεδο των ιδέων είσαι ήδη χαμένος. Τότε δίνεις στη κουβέντα προσωπική και προσβλητική τροπή ώστε να ξεφύγεις από το αντικείμενο του διαλόγου. Ετσι δεν χρειάζεται να απαντήσεις επί του θέματος, όπου έχεις ήδη ηττηθεί
Argumentum ad personam σε απλά νεο-Ελληνικά “πετάς την μπάλα στην εξέδρα”.
Ετσι στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ του κυρίου Ψυχάρη, πατέρα του Βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, ο κ.Πολυμίλης Σήφης, αισθάνεται δικαιωμένος για την τροπή που πήρε το ΟΧΙ στην Κύπρο.
Γράφει ότι είναι τυχοδιωκτικό το να παρακολουθεί, ένα πολιτικό κόμμα τα συμβαίνοντα στην Ελληνική κοινωνία, όπου υπάρχει δυσαρέσκεια για τις αποφάσεις της Ευρώπης και της Γερμανίας, αποφεύγει έτσι να απαντήσει το λόγο που δημιούργησε αυτή την δυσαρέσκεια, λες κι όλη η ανεργία, η φτώχεια και τα συσσίτια να προκλήθηκαν από πτώση μετεωρίτη κι όχι από την Κυβερνητική πολιτική!
Ενώ πετάει και τη λέξη “φληνάφημα’ για τα 2δις λέγοντας ότι δεν υπάρχουν. Φυσικά δεν υπάρχουν για τον λαό, γιατί για την Siemens βρέθηκε λύση να χαριστούν 2δις ή στην Τράπεζα Πειραιώς, δόθηκαν με ανεση 3+δις παραπάνω για την ανακεφαλαιοποίηση λόγω του ξεπουλήματος της ΑτΕ, ενώ μάλλον δεν γνωρίζει για το 1δις έλλειμμα στη ΔΕΗ, που “πεταξε” στην Πρασινη Ανάπτυξη.
Φυσικά δεν χρειάζεται να απαντήσει με επιχειρήματα στην αποτυχία σε όλα τα μέτωπα της Τρόικας και της Κυβέρνησης των προθύμων. Από τα 18 σημεία εως το ότι σε 90 μέρες, σύμφωνα με το…σχέδιο θα έχουμε, ρευστότητα στην Αγορά, επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις και…ανάκαμψη, οταν η ύφεση ανέβηκε το α’τρίμηνο, το ίδιο η ανεργία και τα λουκέτα. Τα επιχειρήματα του είναι ένα σαρδάμ (υδατάνθρακες) κι ένας αεροψεκασμός, τον οποίο οι μόνοι πολιτικοί που το έχουν δημόσια παραδεχτεί είναι ο Φώτης Κουβέλης κι ο Μάκης Βορίδης, δηλαδή μέλη του Κυβερνητικού συνασπισμού!
Στον επίλογό του τα…δίνει όλα ! Φανερώνει και τον στόχο του άρθρου του. Ακόμη και η παραμικρή σκέψη τους, ότι μπορεί να υπάρξει εθνική συναίνεση σε κάποια θέματα που αφορούν το ολόκληρο το χειμαζόμενο Ελληνικό λαό, όχι μονο με το ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και με άλλο αντιμνημονιακό κόμμα ή κίνημα τους λούζει κρυος ιδρώτας. Αρκεί και μια τυπική χειραψία του Καμμένου με τον Τσίπρα, ώστε να διαρυγνύουν τα ιμάτια τους για το “καλό της Αριστεράς” και τον “ακροδεξιό(sic)” Κάμμενο!
Ειναι πολύ ευαίσθητος για την Αριστερά και πολύ σωστά βάζει όρια στον τυχοδιωκτισμό για την κατάληψη της εξουσίας και στο δόγμα που κυριαρχεί στην αριστερά, ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Ορια που, φυσικά, δεν έχει ξεπεράσει ο Μάκης Βορίδης, που φωτογραφίζονταν υπερήφανα κρατώντας τσεκούρι, με τον Λεπέν ή μπροστά από αφίσα του Γεώργιου Παπαδοπούλου. Το Ελληνικό Μέτωπο δεν τράβαγε, υπάρχει άλλωστε η Χρυσή Αυγή .
Ούτε ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν έχει ξεπεράσει τα όρια, που ήταν στο ακροδεξιό ΛαΟΣ, που έγινε Υπουργός και συνέχισε στην ΝΔ και ξέχασε τα περι Ιστορίας μιας και η Κυβέρνησή του, πέρναει από την ψηφο της Ρεπουση. Για συνωστισμούς θα λέμε τώρα;
Καταλαβαίνω βέβαια την αγωνία του για την “Αριστερά και προοδευτικούς διαννοούμενους”, (αφού πρώτα τους “στολισε” για το ΟΧΙ της Κύπρου) που θα συνομιλήσουν με τον Καμμένο, αλλά ένα δακρυ, για τον αριστερό καρίερας Ψαριανό , που βρέθηκε στα ίδια έδρανα με όλους τους Δεξιούς του Σαμαρά δεν έριξε. Ουτε για τον Χατζησωκράτη που από το Πολυτεχνείο, βρέθηκε τώρα να κοιτάει αλλού, όταν σπάνε κεφάλια διαδηλωτών στο Σύνταγμα και τις Σκουριές.
Οι Γερμανοί κι οι συνεργάτες τους βρήκαν τον τρόπο να συνεργαστούν για να τηρήσουν το Μνημόνιο, το ξεπούλημα της Εθνική Κυριαρχίας και την εξαθλιώση μας, υπο την σκέπη των Τραπεζών. Ειναι καιρός να αντιληφθούμε ότι πρέπει να υπάρξει και μια ελάχιστη συνεννόηση για ένα κοινό πατριωτικό Μέτωπο.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2OxQZ7X6Q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου