Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013


Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα… η “Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ”…

Από το "Στοχασμός-Πολιτική

Γράφει η Μαριάννα Τσήπα

Με αφορμή σχόλιο (Η λαλίστατη “Αριστερή Πρωτοβουλία” της νεοφιλελεύθερης συνιστώσας της συγκυβέρνησης… έπαθε αφωνία!) «ενοχλήθηκε» και έστειλε την απάντησή της η “Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ”, όχι στο ιστολόγιο που μετέφερε το σχόλιο, αλλά σε ιστολόγια που το αναδημοσίευσαν. Όμως, για την ταμπακιέρα ουδείς λόγος!
Η “Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ” αποτελεί τμήμα ενός σκληρού νεοφιλελεύθερου Μερκελικού κόμματος, του νέου ΠΑΣΟΚ. Προσπαθεί να λειτουργήσει ως χώρος συγκράτησης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη και του ιδρυτή του, του ηγέτη που άλλαξε τον τόπο, στηρίζοντας τον αρχηγό του νέου ΠΑΣΟΚ, εμπνευστή και εκτελεστή του PSI (το «κούρεμα» που δολοφόνησε την Υγεία, την Παιδεία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους πολίτες, την Κύπρο κι άφησε ανέγγιχτα τα ομόλογα στις Γερμανικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), τον εμπνευστή του Χαρατσιού, τη βασική συνιστώσα της πιο σκληρής, αχρείας και ξενόδουλης κυβέρνησης γερμανοτσολιάδων, την κυβέρνηση των...
αυτοκτονιών, των αστέγων, της ανεργίας, της μετανάστευσης, της ισοπέδωσης κάθε εργασιακού δικαιώματος, της πείνας, των συσσιτίων και των μαθητών που λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία. Μια κυβέρνηση ανάλογη αυτής της κατοχικής του Τσολάκογλου.
Κι όλα τα παραπάνω αποτελούν δική τους υπόθεση, δική τους πολιτική επιλογή… αν εξαιρέσουμε ότι αυτή την «δική τους υπόθεση - πολιτική επιλογή» πληρώνει με αίμα ο ελληνικός λαός.
Η «ταμπακιέρα» βρίσκεται στο γεγονός του ότι η “Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ” δεν κάνει λόγο για τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της στην κυβέρνηση Σαμαρά!
Πόσα επώνυμα στελέχη της “Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ” συμμετέχουν στην Κυβέρνηση Σαμαρά και γιατί;
Συνεπώς η παρακάτω ανακοίνωση που στάλθηκε θα έπρεπε να διευκρινίζει πως η “Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ” συμμετέχει (θέλετε ονόματα Γενικών Γραμματέων Περιφερειών, Δ.Σ. Δημοσίων Οργανισμών, κυβερνητικών στελεχών σε τράπεζες, νοσοκομεία, υπουργεία κ.λπ.;) σε μια κυβέρνηση την οποία καταγγέλλει και σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα που αποτελεί τον βασικό πυλώνα της Μνημονιακής Γερμανικής κατοχής!
Έτσι....
- και με τον Κυπριακό λαό και με την κυρία Μέρκελ!
- και εναντίον των Μνημονίων και υπέρ των Μνημονίων, με στελέχη στο κυβερνητικό τροϊκανό μηχανισμό!
- και εναντίον της τρόικας και υπέρ της τρόικας!
- και εναντίον των τραπεζιτών και με τους τραπεζίτες!
- και με τον κ. Βενιζέλο και κριτική στον κ. Βενιζέλο!
- και με τον κ. Σαμαρά και κριτική στον κύριο Σαμαρά!
- και εναντίον της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε Κυβερνητικά πόστα της συγκυβέρνησης…
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που μας έστειλαν και… τα συμπεράσματα στους αναγνώστες
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                ΠΑ.ΣΟ.Κ
Υπ' οψιν κας Μαριάννας Τσήπα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                            Αθήνα, 20 Μαρτίου 2013
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ
Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Κύπρο και σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυνται για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.
Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε, ότι το «ΟΧΙ» της Κυπριακής Βουλής, αποτελεί για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και ειδικότερα τους Ευρωπαίους του Νότου μια ακτίνα  φωτός και ελπίδας. Αλλά και ένα μήνυμα.
Ένα μήνυμα ηχηρό, απέναντι σε όσους περιφέρουν στο πολιτικό παζάρι την υποταγή τους και τη συμφωνία με τις επιλογές των ισχυρών της Ευρώπης.
Ένα μήνυμα απέναντι σε όσους με πάθος υπερασπίζονται τις λογικές των «μονόδρομων» και της αποδοχής των εκβιαστικών διλλημάτων.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ , από το 2010, υποστήριξε σθεναρά την άποψη ότι δεν υπάρχει ο μονόδρομος του εκβιασμού. Ότι η σωτηρία της χώρας δεν μπορεί να απαιτεί μονίμως «ανθρωποθυσίες», φτώχεια, δυστυχία και διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να γίνονται ερήμην του λαού, στο όνομα του λαού και μιας αμφισβητούμενης δήθεν «σωτηρίας» του. Ότι η εθνική αξιοπρέπεια δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση με κανέναν και για κανένα «αντάλλαγμα». 
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι στην Κύπρο η απόφαση της Βουλής ταυτίστηκε πλήρως με τις διαθέσεις και τη θέληση του λαού της, ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί αποφάσισαν, ενάντια στη θέληση ενός ολόκληρου λαού, αποδεχόμενοι έτσι για τους Έλληνες το ρόλο του πειραματόζωου της Ευρώπης.
Ο λαός της Κύπρου διεκδίκησε και πέτυχε το αυτονόητο: Να είναι συμμέτοχος σε μια ιστορική και κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του. Διεκδίκησε και πέτυχε να είναι υπεύθυνος για τις εξελίξεις από τώρα και στο εξής. Να έχει την ευθύνη για τις σωστές αλλά και τις λάθος επιλογές.
Είναι προτιμότερο οι «Γκαουλαϊτερ» της Ευρώπης να εκφράζουν τη λύπη τους για τις αποφάσεις ενός λαού, από το να χαϊδεύουν την πλάτη ανιστόρητων υποτακτικών τους.
Η Αριστερή πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ εκφράζει για μια ακόμη φορά την συμπαράστασή της στον αγώνα του κυπριακού λαού. 
Ήμασταν και είμαστε πάντοτε στο πλευρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου