Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΡΝΕΙΟ

Το δουλεμπόριο καλά κρατεί. Αυτό είναι το ...κατόρθωμα της Όλγας.



Ξέρει η σκροφα να πανηγυρίζει για την αύξηση του τουρισμού λες και υπήρχε περίπτωση να έχει μείωση την στιγμή που γίνεται χαμός σε όλη την βόρεια Αφρική και την Τουρκία που είναι οι ανταγωνίστριες μας. Το ότι έχει αφήσει ασύδοτους τους ξενοδόχους να οργιάζουν  κυριολεκτικά κάνοντας δουλεμπόριο για να κατεβάσουν τα κόστη τους δεν την ενοχλεί διόλου. 
Μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα μαύρης ανασφάλιστης εργασίας στην Ελλάδα βρίσκεται το Σώμα επιθεώρησης εργασίας και η οικονομική αστυνομία. Πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη από εταιρείες μαϊμού οι οποίες φέρνουν στην Ελλάδα αλλοδαπούς εργαζόμενους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εργαστούν με το πρόσχημα της ασφάλισης στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Οι εταιρείες δηλαδή εκμεταλλεύονται τις διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα βάσει των οποίων ένας εργαζόμενος από χώρα της ΕΕ μπορεί να δουλέψει στην χώρα μας χωρίς ο εργοδότης να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές με την προϋπόθεση βέβαια να είναι ήδη ασφαλισμένοι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που σχετίζονται με την αγορά εργασίας στην χώρα μας. Τα ποσοστά της  μαύρης εργασίας στην Κρήτη είναι εφιαλτικά, και ευθύνονται κυρίως οι ξενοδόχοι.
Τουλάχιστον 60 άτομα έχουν συλληφθεί μόνο στο νομό Ηρακλείου, τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο ερευνών της Επιθεώρησης Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας για τη "μαύρη" εργασία στα ξενοδοχεία.

Το πολυμελές κύκλωμα έφερνε και στην Κρήτη ... εισαγόμενους εργαζόμενους από διάφορες χώρες. Οι εργαζόμενοι προωθούνταν σε θέσεις εργασίας, χωρίς να ασφαλίζονται, με την όλη διαδικασία να φαίνεται καθ'όλα νόμιμη, καθώς "φαίνονταν" ασφαλισμένοι στη χώρα καταγωγής τους. Η έρευνα, ωστόσο, απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι τόσο στη χώρα τους όσο και στην Ελλάδα...

Πάνω από 100 υποθέσεις έχουν εντοπιστεί και μπει στο μικροσκόπιο των αρμόδιων, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το μέγεθος της απάτης και της ζημιάς προς το ΙΚΑ.

Τις τελευταίες ημέρες πάντως, μεικτά κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας, της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ δούλευαν νυχθημερόν, ελέγχοντας πάνω από 15 ξενοδοχεία, στα οποία και βρέθηκαν οι ... ατασθαλίες!

Για την υπόθεση έχει συνταχθεί σχετικό πόρισμα, ενώ έχει ζητηθεί η εισαγγελική παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου