Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ε Λ Ε Ο Σ

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Δεν χρειάζονται περίπλοκες αναλύσεις, αλλά και δεν χρειάζεται να πνίγεται κανείς μέσα σε ποσοστά και φόρους...

Το Ελληνικό κοινωνικό πολιτιστικό πρότυπο, που διαφέρει με ότι γέννησε την "ανθρωποκεντρική" οικονομία, δηλαδή τον καπιταλισμό της Δύσης, και από την καταγωγή του και από την Μικρασιατική καταστροφή και το κύμα του ενός εκατομμυρίου προσφύγων και από την δομή της οικονομίας, για να έχει κάποιος κοινωνική υπόσταση και αναγνώριση, έπρεπε να έχει ένα ριμαδοκεραμίδι να βάλει μέσα το κεφάλι του.

Από το κεραμίδι κατηγοριοποιούταν σε οικονομική και κοινωνική Τάξη. Αλλά αυτό αποτελούσε , και αποτελεί, ίδιον του Ελληνοκεντρικού οικονομικού συστήματος.

Σε ότι αφορά της Δεξιά, ολόκληρο το οπλοστάσιο εναντίον του κομμουνισμού, ολόκληρο το οπλοστάσιο υπέρ του Μακαρθισμού, είχε ως συστημικό στοιχείο την προπαγάνδα του την "ατομική ιδιοκτησία", του χωραφιού και του σπιτιού του Έλληνα, που θα του τό περναν οι κομμουνιστές.
Δεν μπορεί η Ευρώπη σήμερα, να επιθυμεί την εξαφάνιση της Ελληνικής ιδιαιτερότητας και να υπάρχουν εθελόδουλοι για να την υπηρετήσουν.

Στο ζήτημα των πλειστηριασμών, το ευφυολόγημα της ξενοκρατούμενης Δεξιάς, είναι "...να προστατευθεί η πρώτη κατοικία του φτωχού, και όχι εκείνου που έχει αλλά δεν πληρώνει".
Σε αυτή την αήθη ευφυολογηματική πρόταση, η απάντηση είναι: Οι Τράπεζες στο όνομα των "κόκκινων" δανείων χρηματοδοτήθηκαν με δάνεια ανακεφαλαιοποίησης δύο φορές. Εάν τα δάνεια αυτά τα πλήρωνα οι Τράπεζες τότε δικαίως να ζητούσαν από τους δανειολήπτες την επιστροφή των δανείων. 

Γνωρίζουμε όμως πως τα δάνεια αυτά συμπεριλαμβάνονται ή διαμορφώνουν το νέο εξωτερικό δάνειο της χώρας. Άρα αυτοί που θα τα πληρώσουν είναι οι ίδιοι οι Πολίτες και μεταξύ αυτών και οι δανειολήπτες.

Η Κυβέρνηση όφειλε να περάσει νόμο στην Βουλή, διαγραφής όλων των δανείων προς τις Τράπεζες.
Αλλά, η Κυβέρνηση, τα δύο κόμματα που κυβερνούν, είναι καταχρεωμένη στις Τράπεζες δια των δανείων των κομμάτων τους. 

Είναι επόμενο, να είναι υποχείρια των απαιτήσεων των Τραπεζών.


Έλεος!
Για μια φορά μπορείτε να αποδείξετε ότι διαθέτετε νοήμον νου και δεν είστε "μηχανάκια"

Απορώ με την Αντιπολίτευση, η οποία αναλώνεται σε αντιπαραθέσεις "εκτός τειχών". Έξω από την Κοινωνία, αλλά μέσα στις "ανάγκες" της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου