Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Σαρκαστικό βίντεο για την αύξηση της ανεργίας: Βρήκες δουλειά; Και τώρα τι θα πούμε στον κόσμ

anergiaΤο 2013 στις χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση θεωρείται φυσιολογικό το να είναι κάποιος άνεργος. Με την ανεργία να αγγίζει εξωπραγματικά ποσοστά στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου το να πει κάποιος ότι βρήκε  δουλειά δημιουργεί πλέον προβλήματα αντίστοιχα με αυτά που δημιουργούσε στο παρελθόν το να πει κάποιος ότι απολύθηκε. Ενα χιουμοριστικό βίντεο από την Ισπανία διακωμωδεί με τον καλύτερο τρόπο την ανατροπή αυτή…

Το βίντεο αυτό σε σκηνοθεσία Αντρέα Κασασέκα Φερέρ προσπαθεί να αποτυπώσει με τρόπο χιουμοριστικό τον αντίκτυπο της κρίσης στην ισπανική κοινωνία που πλήττεται από την ανεργία όπως και η ελληνική.

Το βίντεο δείχνει μια οικογένεια που έχει καθήσει στο τραπέζι για το γεύμα της. Ο γιος, όμως, δείχνει να βασανίζεται από κάτι. Κρύβει κάτι από τους γονείς του αλλά δεν αντέχει να λέει άλλο ψέμματα. Ετσι, κάποια στιγμή αποκαλύπτεται: «Βρήκα δουλειά», λέει σχεδόν απολογητικά.
Και έτσι, το 2013, ένα νέο που θα έφερνε μόνο χαρά στην οικογένεια μετατρέπεται σε αφορμή για… μοιρολόγια. «Με τι πρόσωπο θα ξανακυκλοφορήσω στη γειτονιά, τι θα πω στον κόσμο», αναρωτιέται περίλυπη η μητέρα του νεαρού, ενώ ο πατέρας του παιδιού ζητά από το γιο του να μην αποκαλύψει τίποτα στην αδερφή του γιατί δεν θα αντέξει τη ντροπή.
Δείτε το βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους (δυστυχώς δεν έχουν βγει ελληνικοί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου