Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

TOYΡKIA

Τουρκία: Ολονύκτια επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ

Όλη τη νύχτα αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυαν επιθέσεις, με αντλίες νερού και χημικά, εναντίον των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, που από το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρώθηκε και πάλι στην πλατεία.
Οι επιθέσεις της αστυνομίας επεκτάθηκαν και στους γύρω από την πλατεία δρόμους.
Περίπου στις 2.00 το πρωί, αρκετές εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, υποστηριζόμενοι από...
ειδικά υδροφόρα οχήματα που πετούσαν νερό υπό πίεση στους διαδηλωτές, αναπτύχθηκαν στην πλατεία ελέγχοντας τις οδικές προσβάσεις προς αυτή και αφήνοντας με το «σταγονόμετρο» πολύ λίγους πολίτες να την προσεγγίσουν. Οι περισσότερες ομάδες των διαδηλωτών διασκορπίστηκαν μετά τη δυναμική επέμβαση της αστυνομίας, καθώς δέχτηκαν μεγάλο «φορτίο» χημικών και νερού, ενώ διαλύθηκαν και τα αυτοσχέδια οδοφράγματα που είχαν τοποθετήσει στην πλατεία Ταξίμ και στην κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι διαδηλώσεις εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκίας
Για ακόμη μια φορά, ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε στους διαδηλωτές. «Οι βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκίας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του στη Σαμψούντα.
«Ποιος κέρδισε από τις τρεις εβδομάδες των διαδηλώσεων; Οι εχθροί της Τουρκίας. Ποιος έχασε από τις διαδηλώσεις; Η τουρκική οικονομία, έστω και σε μικρό βαθμό, ο τουρισμός έχασε. Επισκίασαν και κηλίδωσαν την εικόνα της Τουρκίας και τη διεθνή της δύναμη», τόνισε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον αυτών που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις τονίζοντας ότι δεν σέβονται το Ισλάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου