Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΣΤΕΦ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ

Στέφανος Tζουμάκας: Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πτώμα, ηθικά, ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά, τέλος... Δεξιοί ήταν, εκεί θα πήγαιναν...

"e-volos"
 * Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ΜΟΝΟΝ ο Στέφανος Τζουμάκαςδιαχώρισε από την πρώτη στιγμή τη θέση τους από τη μνημονιακή πολιτική των γΑΠ-Βενιζέλου. Συνεπώς δικαίως αναρωτιέται πως σήμερα διαπίστωσαν κάποιοι όψιμοι διαφωνούντες ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται στη νεοφιλελεύθερη δεξιά παράταξη.
Θα αποτελέσει τμήμα μελέτης της σύγχρονης ιστορίας των πολιτικών κομμάτων και κινημάτων πως ο νεοφιλελευθερισμός μέσω των δήθεν «εκσυγχρονισμών», δήθεν «ανανεώσεων» και «νεωτερισμών», των περιβόητων «τεχνοκρατών» και «διαφημιστών» κατόρθωσε να κατακτήσει -μετά από πολλές προσπάθειες είναι αλήθεια: Σημίτης, Γιωργάκης, Μπενύτο- οριστικά και αμετάκλητα το ΠΑΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη και του ιδρυτή-λαϊκού ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου.
Όπως επίσης, σε πλήρη διάσταση με τον Στέφανο Τζουμάκα, θα καταγραφεί η συνενοχή και εναγκαλισμός με τον νεοφιλελευθερισμό ιστορικών στελεχών όπως οι Κ. Σκανδαλίδης, Κ. Λαλιώτης, Α. Κακλαμάνης… Θα στιγματιστεί η ένοχη σιωπή τους και η στήριξη δεξιών νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων και πολιτικών. Θα στιγματιστεί η συνεισφορά τους στην επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού, ευτυχώς μόνον στην ηγεσία του δεξιού ΠΑΣΟΚ κι όχι στους ψηφοφόρους της δημοκρατικής παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου