Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ..............ΒΕΛΑΖΕΙΣ

H επιχείρηση "καμένη γη" δεν έχει ολοκληρωθεί!

Η πορνεία στην Ελλάδα, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις 
και εκτοξεύεται κατά ασύλληπτα ποσοστάσύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η πορνεία πάντα αυξάνεται μέσα σε οικονομικές κρίσεις. Η ανεργία, η φτώχεια, η περιθωριοποίηση είναι βασικές αιτίες που οδηγούν νέες γυναίκες και άντρες στην εκπόρνευση,  για να επιβιώσουν. Ξεχνάνε εκείνοι που απορούν με τέτοια ευρήματα, τι είχε γίνει μετά την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ, τότε που η πτώση των τειχών ξέρασε όλη την ανθρώπινη δυστυχία, τη βρωμιά και τη δυσωδία που μπορούσε να ξεράσει η εφαρμογή των θεωριών του Φρίντμαν, τότε που ο Γιέλτσιν κάλεσε μια ομάδα από φανατικούς της Σχολής του Σικάγου για να "ξαναφτιάξουν" την ρωσική οικονομία... Ξεχνάνε... 

Η... "Ναόμι" Κλάιν έχει αποκαλέσει αυτό που έγινε στη Ρωσία, "ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ εναντίον μιας δημοκρατίας, σε καιρό ειρήνης, στη σύγχρονη ιστορία".

Παπαγαλίζει ο "υπουργός" το λογύδριο, δυο μέρες είχε να κοιμηθεί από την αγωνία της αναμονής του ανασχηματισμού: "Στην πορεία προσαρμογής, οι αλλαγές δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Αποτελούν παράγοντα εξέλιξης, προσαρμογής και ανανέωσης. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και την ενίσχυση της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας". 

Τάδε έφη "υπουργός" Εργασίας, άξιος κι ο μισθός του! Αυτά τα πομπώδη, τα είπε στο συνέδριο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στην Αθήνα, παρουσία και του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση. 

Πρόσθεσε ο "υπουργός" ότι "η προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς". 
Και ποιοι είναι αυτοί οι καρποί σύμφωνα με τον "υπουργό"? 

" ... είναι η σταδιακή μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% την περίοδο 2012-2014!"

Μετά απ' όλα αυτά, στην Ελλάδα, την πρωταθλήτρια της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, την Ελλάδα της διαλυμένης παραγωγικής βάσης και της καμμένης γης, ο "υπουργός" Εργασίας διαβεβαίωσε πως "... στον πυρήνα της πολιτικής μας βρίσκεται η νόμιμη εργασία, η καλά αμειβόμενη και η πλήρης απασχόληση". 

Αντιγράφω τα λόγια του υπουργού, με διάθεση ανάμεσα στο να βάλω τα κλάματα και να κυλιστώ στο πάτωμα από τα γέλια! 

Δεν είναι βέβαια για γέλια η κατάσταση, κάθε μέρα που περνάει, όλο και κάποιος άνεργος πατέρας ή μάνα εκπορνεύονται ή κάνουν χειρότερα, για να ταΐσουν τα παιδιά του, να ξεχρεώσουν τους βερεσέδες στο ψιλικατζίδικο...   

Ο υπουργός δηλώνει περήφανος για το έργο του και βεβαίως επιβραβεύεται στο ανακάτεμα της τράπουλας: αφού τα νούμερα πάνε καλά, αυτόν δεν τον χτύπησαν οι καραμπόλες του ανασχηματισμού. 

Εμείς βελάζουμε από τα πληκτρολόγιά μας για το θράσος του υπουργού και ρίχνουμε πληκτρολογημένες τις κατάρες κατά του επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στη χώρα μας, επικεφαλής, κατά πάσα βεβαιότητα, και του "υπουργού",  ο οποίος, από το ίδιο εκείνο βήμα, λίγο μετά από τον "υπουργό" του, τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω απλοποίησης των διαδικασιών εισόδου και εξόδου από την αγορά εργασίας... Μπορούμε, εύκολα, να καταλάβουμε από τα λόγια του τοποτηρητή, ότι η επιχείρηση "καμένη γη στην αγορά εργασίας" δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου