Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ο ΚΟΥ[Ρ]EΛΗΣ..............

Ρε παιδιά προσοχή. Τα ..καλσόν είναι …ακριβά.



Η πρωτοβουλία καλεί όλους τους πολίτες, κινήματα, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, πρωτοβάθμια σωματεία, άνεργους, να δείξουν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στους πολίτες που έχουν κατέβει στους δρόμους στην Τουρκία. Θέλαμε να ξέρουμε που πάνε. Δεν διάβασαν ότι … Ευκαιρία για διορθώσεις στο μνημόνιο βλέπει ο μπάρμπα Φώτης  Κουβέλης ;  θέλουν να σταθούν εμπόδιο στα… οράματα του;  
Την ίδια ώρα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου διαδηλωτές και αστυνομία έχουν στήσει «χορό» συγκρούσεων.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, διαδηλωτές στήνουν οδοφράγματα από πέτρες, στη συνοικία Γκεζί της Πόλης, προκειμένου να αντικρούσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και αντλιών νερού.
Οι ακτιβιστές πέρασαν το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε αντίσκηνα που έχουν στηθεί στην πλατεία Ταξίμ, παρακούοντας το αίτημα του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, να σταματήσουν άμεσα οι διαδηλώσεις.
«Ας μας επιτεθούν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν» είπε ένα μέλος του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μιλώντας σε πλήθος κόσμου στην πλατεία Ταξίμ: «Το κόμμα του Ερντογάν θα φύγει. Αυτό είναι το τέλος».
Οι διαδηλωτές έχουν κατασκευάσει οδοφράγματα από πέτρες, προκειμένου να προστατευθούν από μια πιθανή έφοδο της αστυνομίας, ενώ ανάλογο είναι το σκηνικό σε πάρκο της Άγκυρας, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν στήσει τις σκηνές τους και αρνούνται να αποχωρήσουν.
Παρατηρητές της κατάστασης στην Τουρκία εκτιμούν ότι, εντός του Σαββατοκύριακου, το κύμα των διαδηλώσεων θα φουντώσει και πάλι, ενώ εκφράζουν ανησυχία για μια νέα επέμβαση της αστυνομίας, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου