Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΛΙΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ??

Γ. Παπανδρέου: Δεν μετανιώνω για το δημοψήφισμα


tvo

EM, BEBAIA, ME 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ “ΜΑΝΤΕΨΑΝ”, ΟΙ “ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ” ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ… ΕΣΥ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ.

«Απαραίτητη απόφαση» ήταν η πρόταση για δημοψήφισμα είπε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TVO του Καναδά, και αυτό λόγω του ότι η λύση των εκλογών θα έφερνε πολλά προβλήματα και η λύση της κυβέρνησης συνεργασίας δεν προχώρησε γιατί τότε κανένας δεν ήταν πρόθυμος να βοηθήσει.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο προσπάθησε να υπερασπιστεί τις επιλογές της κυβέρνησής του, ρίχνοντας το βάρος στην ΕΕ, λέγοντας ότι δεν ήταν έτοιμη να χειριστεί την κρίση, με το μνημόνιο και τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν στην Ελλάδα επιβλήθηκαν από την Κομισιόν, θέμα το οποίο και επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Μίλησε για το έλλειμμα του 2009 που από το 10% αναθεωρήθηκε στο 15,6% και ότι αν ήταν τελικά στο 10% θα υπήρχε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με συνδυασμό κατάλληλων αναπτυξιακών πολιτικών (πχ πράσινη ανάπτυξη;) , αλλά και δημοσιονομική πειθαρχία για την αντιμετώπισή του.

Είπε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί διότι όλα τα άλλα κόμματα το έθεσαν ως προϋπόθεση για να πάρουν μέρος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, προκειμένου να εφαρμοστεί η εφαρμογή του προγράμματος, αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος διαφωνεί σε πολλά σημεία του. Ήξερε, όμως, όπως πρόσθεσε, ότι άλλη λύση δεν υπήρχε. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι επόμενες κυβερνήσεις συνέχισαν στο δρόμο που εκείνος χάραξε, κάτι που το θεωρεί δική του επιτυχία.

Καταλογίζει ευθύνες στον κ. Σαμαρά διότι με τη μακρά εκλογική περίοδο, που επέλεξε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Έλληνες την πλήρωσαν με πολλά χρήματα. Επίσης αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τον κ. Σαμαρά ότι πέραν του κόστους, αν η χώρα πήγαινε σε εκλογές, η Βουλή θα είχε πολλούς ακραίους, όπως και έγινε.

Αναφερόμενος στα «συμφέροντα» που υπάρχουν στην Ελλάδα τόνισε ότι παγκοσμίως οι Δημοκρατίες είναι αιχμάλωτες ειδικών συμφερόντων, που αγοράζουν, άμεσα ή έμμεσα, ΜΜΕ, πολιτικούς και δικαστές. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, αλλά μια χώρα με κακοδιαχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου