Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ


H Aνγκελα Μέρκελ αποκάλεσε το Διαδίκτυο «άγνωστη γη» και έβαλε φωτιά στο twitter - Ακολούθησαν απίστευτα σκίτσα [εικόνες]
Δεν φανταζόταν τα σχόλια που θα προκαλούσε η Ανγκελα Μέρκελ όταν είπε ότι «το Διαδίκτυο είναι για όλους μας μία άγνωστη γη», στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο.
Ακολούθησε σεισμός στο twitter.
Οι χρήστες του την καλωσόριζαν περιπαικτικά στη «νέα γη που υπάρχει εδώ και δεκαετίες».
Η Άνγκελα Μέρκελ χρησιμοποίησε τον όρο «Neuland», δηλαδή «νέα γη» αλλά και «νέα χώρα». O θαυμαστός νέος κόσμος του twitter έβαλε μία δίεση μπροστά, και έτσι γεννήθηκε το δεύτερο δημοφιλέστερο hashtag στο γερμανικό twitter από το μεσημέρι της Τετάρτης (μετά το #obamainberlin).
«Τι θα γίνει αν σταματήσουν τη Μέρκελ στο Neuland και δεν έχει να δείξει δίπλωμα οδήγησης ίντερνετ» αναρωτήθηκε ένας χρήστης. «Μία νέα εποχή γεννήθηκε, το ίντερνετ έφτασε στη Γερμανία» γράφει άλλη, «βρήκα το Neuland, είναι δίπλα στο Αμβούργο» γράφουν άλλοι.
Οι πειραγμένες φωτογραφίες δεν έλειψαν. Σε μία αρκετά διαδεδομένη, η Μέρκελ κοιτά έξω από το αεροσκάφος και στο ένα παράθυρο είναι η αναρτημένη φωτογραφία μίας γάτας: «Καλώς όρισες στο Neuland, γύρνα πίσω τώρα», της λέει. Σε μία άλλη, στο χάρτη της Ευρώπης προστίθεται μία μαύρη έκταση (βορειοδυτικά της Γερμανίας) με το όνομα «ίντερνετ».
Την ευκαιρία δεν έχασε ούτε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών. «Βασικά, αισθάνομαι πολύ άνετα σε αυτό το Neuland» έγραψε.
Σειρά πήραν και τα γερμανικά ΜΜΕ. «Η καγκελάριος ανακαλύπτει το Neuland» γράφει το Spiegel, «η Ανγκελα Μέρκελ στη #Neuland του εμπαιγμού», «κράξιμο στο δίκτυο της μικροπρέπειας» γράφει η Sueddeutsche Zeitung.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου