Σπαρταριστοί διάλογοι Σαμαρά-Ντόρας στην διάρκεια τηλεφωνήματος που ακολούθησε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ντόρας στον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής της ΝΔ, κυρία Μπακογιάννη, τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά μετά τη συνάντησή της στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει για όσα διημείφθησαν.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη συνάντηση αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά στην κυρία Μπακογιάννη: «Θα έπρεπε να με είχατε ενημερώσει πριν τη συνάντηση και όχι μετά. Εμεινα μακάκας..."
Από την πλευρά της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε στον κ. Σαμαρά: «Αυτή την στιγμή δεν είναι για να συζητάμε τα προσωπικά μας, θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου να σε ενημερώσω για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μετά τη συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό». 
Κατά πληροφορίες, μάλιστα, αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απάντησε στο τηλέφωνο, καθώς βρισκόταν στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ.
Τελικώς, η συνομιλία έγινε, αλλά, όπως προκύπτει και απ' όσα είπε ο κ. Σαμαράς στην Ντόρα Μπακογιάννη, το κλίμα μεταξύ τους ήταν ψυχρό, καθώς στη Συγγρού καταλογίζουν στην κυρία Μπακογιάννη ότι επιχείρησε να κάνει «ηγετική» εμφάνιση.
Αξίζει στο σημείο αυτό να επισημανθεί και το γεγονός ότι, μέσω Twitter, ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, ζητούσε να ενημερωθεί γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα η Ντόρα Μπακογιάννη και όχι ο Αντώνης Σαμαράς.