Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΕΙΧΕ ΑΔΙΚΟ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ??

Ελεύθερος ο Λιακουνάκος! Βοά ο τόπος και επιβεβαιώνεται ο ΓΓ της κυβέρνησης για το πόσο ξεφτιλισμένη είναι η "δικαιοσύνη"! Δείτε σχόλια: "37 εκ. προκαταβολικά, καμία παράδοση. Ισως μισά-μισά με τον εισαγγελέα; Γαμώ τον διεφθαρμένο ανακριτή!"

Ελεύθερος ο Λιακουνάκος. 37 εκ. προκαταβολικά, καμία παράδοση. Ισως μισά-μισά με τον εισαγγελέα. Γαμώ τον διεφθαρμένο ανακριτή.
 
Ελεύθερος με εγγύηση 300 χιλιάδων ευρώ και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφαίθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος, αφού απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς για την υπόθεση της προμήθειας ηλεκτρονικών συστημάτων παρεμβολής και έντεκα κέντρων παρακολούθησης το 2001. Ο Λιακουνάκος κατηγορείται για...
ηθική αυτουργία και συνέργεια σε απιστία κατά του ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επιχειρηματίας ουδέποτε παρέδωσε το αντικείμενο της προμήθειας παρότι είχε εισπράξει περίπου 37 εκατ. ευρώ προκαταβολικά. 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε το 2012 μετά από παραγγελία της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων, για διερεύνηση των συμβάσεων στα πλαίσια του προγράμματος Ηλεκτρονικού Πολέμου και αφορούσε δεκαοκτώ παρεμβολείς και έντεκα συστήματα ακρόασης Ηλεκτρονικού Πολέμουσύστημα για τα οποίο αν και δόθηκε προκαταβολή στην εταιρεία SONAK του Θωμά Λιακουνάκου και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή που ορίζει ο νόμος, ωστόσο η Ελλάδα δεν τα παρέλαβε ποτέ. Τα συγκεκριμένα συστήματα αποσοκοπούσαν στη δυνατότητα πρόκλησης σαμποτάζ ή παρεμβολών στις επικοινωνίες εχθρικών δυνάμεων. Οι συμβάσεις αυτές υπογράφηκαν στις 19 Οκτωβρίου 2001 και η υπογραφή αφορούσε την προμήθεια και την εξέλιξη του έργου.
Με βάση τις συμβάσεις, διαπιστώθηκε ότι για το έργο που επρόκειτο να παραδώσει ένας εκ των επιχειρηματιών, αξίας 72 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς ΦΠΑ, δόθηκε προκαταβολή 50%, ενώ ρητά προβλέπεται ότι η προκαταβολή δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40%. Από το 2001 έως το 2009, διαπιστώθηκαν πλημμέλειες τόσο στο έργο όσο και στην εξέλιξή του.Καταβλήθηκε, μάλιστα, ως προκαταβολή το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Η σύμβαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αλλά παραμένει σε ισχύ χωρίς το ελληνικό Δημόσιο να έχει προμηθευτεί απολύτως τίποτα. Μολονότι εμπλέκονται όλοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας από το 2001 έως το 2009 τα όποια ποινικά τους αδικήματα έχουν παραγραφεί.
Το 2007 η υπόθεση οδηγήθηκε σε διαιτησία και λόγω των αποφάσεων του τότε Γενικού Γραμματέα του Υπ. Εθνικής Άμυνας, οι οποίες κατά τους εισαγγελείς έδεναν «χειροπόδαρα» το ελληνικό Δημόσιο, κατέληξε σε δικαίωση της SONAK, αναγνωρίζοντας αποκλειστική υπαιτιότητα στη μη εκτέλεση της σύμβασης στο ελληνικό κράτος. Καταλόγισε, μάλιστα, πρόστιμο τριών εκατομμυρίων στο ελληνικό Δημόσιο και διέταξε την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών της εταιρείας, καθώς και να κρατήσει την προκαταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου