Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Με καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου 

Ανεξάρτητα από τις τοπικές ιδιαιτερότητες, αυτό που προκύπτει από τα μέχρι στιγμής  δεδομένα και γίνεται απολύτως φανερό είναι, ότι η εποχή του στείρου κομματισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει φθάσει στο τέλος της.

Και αυτό το βλέπει κανείς, λίγο ως πολύ, σε όλη την Ελλάδα και αφορά, κυρίως, και τα δυο μεγαλύτερα, σήμερα, κόμματα.
Κοινή εκτίμηση είναι ότι, όσοι το επιχειρήσουν, δεν θα μπορέσουν τελικά να επιβάλουν την στείρα κομματική αντιπαράθεση, ή την επιβολή της κομματικής πολιτικής, ως βασικής αντζέντας στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαϊου,
Και τούτο διότι,  αυτό που εκφράζουν πλέον οι πολίτες είναι να υπάρξει - και θα υπάρξει - εν τέλει αντιπαράθεση προγραμμάτων, προτάσεων και σχεδίων αποκλειστικά και μόνο για τις πόλεις και την Αυτοδιοίκηση.
Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο περισσότερο θα εκφράζεται αυτή η δυναμική υπέρ μιας καθαρής ατζέντας για θέματα που αφορούν τις πόλεις, τον εκσυγχρονισμό και, κυρίως, την ανάπτυξη των Δήμων, την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρονται στους πολίτες και το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα της εποχής μας, που είναι η νέα φτώχεια και, κυρίως, η ανεργία και το πώς μπορούν οι Δήμοι να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια εποχή που το κοινωνικό κράτος έχει σχεδόν καταρρεύσει.
Οι κομματικοί υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τρία βασικά χαρακτηριστικά που τους χαρακτηρίζουν και τους ακολουθούν:
- Την ισχυρή κομματική τους εξάρτηση, που τους υποχρεώνει να ακολουθούν τις επιταγές του κόμματος σε κάθε δράση τους,
- Την επικοινωνιακή ή και οικονομική κομματική στήριξη που τους παρέχεται, καθώς και. την υποχρεωτική κομματική δεξαμενή, από την οποία αντλούν τους υποψήφιους συμβούλους των συνδυασμών τους.
Από την άλλη μεριά, οι υποψήφιοι, που, ως ανεξάρτητοι, δεν έχουν το χρίσμα κανενός κόμματος, πρέπει να βρουν - και βρίσκουν - μόνοι τους ανθρώπους ικανούς, δραστήριους και αποφασισμένους, μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και το κλίμα απαξίωσης όσον αφορά τη συμμετοχή στα δημόσια πράγματα, για να εργαστούν με μεράκι, στόχους και αποτελέσματα για τις πόλεις τους, ανεξάρτητα των πολιτικών τους πεποιθήσεων.
Αυτό είναι και μεγάλο το πλεονέκτημά τους. Να απευθύνονται δηλαδή σε κάθε δημιουργική και αναγεννητική δύναμη της τοπικής κοινωνίας, να δημιουργούν μία δυναμική συμμαχία και να προτείνουν ένα καθαρά αυτοδιοικητικό πρόγραμμα έργων και δράσεων για τον δήμο τους, χωρίς να δεσμεύονται από τις κομματικές αγκυλώσεις και περιχαρακώσεις.
Εχω τη βαθιά πεποίθηση ότι ο πολιτικός που θα αποδείξει ότι λειτουργεί διαφορετικά θα κυριαρχήσει στο κεντρικό ή τοπικό πολιτικό σκηνικό, .
Ο κόσμος είναι έτοιμος από καιρό να αποδεχθεί υπερβάσεις και παραγκωνισμό των κομματικών μηχανισμών. Και, άλλωστε, η διαφορά στη διαχείριση του δήμου, της περιφέρειας ή του κράτους θα φανεί άμεσα.
Γεώργιος. Κ. Τζωρτζίνης
Τηλ. Μηχανικός, Κey Account Manager, ΜSc
Μέλος Κ.Ε. "Ενωμενης Πόλης" Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου