Πρόκειται για κάτι που, μεταξύ άλλων, δίνει μια σχετική άνεση χρόνου στις προετοιμασίες. Έτσι παρότι η κυβέρνηση προχωρά μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, η ψήφισή του δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι λειτουργικές προετοιμασίες της μητρικής ΔΕΗ για την απόσχιση των μονάδων και τη δημιουργία της νέας εταιρείας, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι. Ρεαλιστικά και χωρίς να υπάρξουν άλλες εμπλοκές, εκτιμάται ότι η δημιουργία του νέου σχήματος θα έχει ολοκληρωθεί το νωρίτερο μέχρι τα τέλη του 2015.
Υπάρχει ενδιαφέρον
Οι αντιδράσεις αλλά και τα πραγματικά τεχνικά προβλήματα του εγχειρήματος, πάντως, δε φαίνεται να πτοούν τους ενδιαφερόμενους. Όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου, ήδη καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην αγορά του ηλεκτρισμού, που περιλαμβάνουν εκτός από την πώληση της μικρής ΔΕΗ, την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αλλά και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ, με ποσοστό 17%.
Πάντως για να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό το νέο μείγμα που θα περιλαμβάνει η περίφημη μικρή ΔΕΗ εξετάζονται διάφορες εισηγήσεις και προτάσεις. Μια εξ αυτών παρουσιάστηκε προ ημερών από τον πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής Ραφαήλ Μωυσή, ο οποίος πρότεινε να δοθούν ως προίκα στη νέα εταιρεία άδειες για την εγκατάσταση νέων λιθανθρακικών μονάδων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου