Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

8 ΜΜ ΑΡΧΙΖΕΙ Η...........ΤΣΟΝΤΑ

Καθημερινά στα δελτία των οκτώ... “σοφτ πορν”!



Σήμερα λέω να σας γράψω ένα  σενάριο για κινηματογραφικη ταινία, που μπορεί  άνετα να διαγωνιστεί σε φεστιβαλ στην κατηγορία μαλακού πορνό.
Τέτοια σας γράφω και θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως έχω σαλέψει και  γράφω μπούρδες. Μήπως όμως οι  πολιτικοί μας τα λένε πιο σοβαρά;;; 

Ισως τα λένε με πιο σοβαροφανείς περιγραφές, πιο αυστηρή γλώσσα όμως το περιεχόμενο είναι εξ ίσου ελαφρύ.
Ο ρεαλισμός πνίγει ασύστολα την αισιοδοξία   της  αισιοδόξης επίδοξης σεναριογράφου. Ετσι  βλέπει μάλλον ξεκάθαρα πια  πως η  κυβέρνηση ουσιαστικά γιορτάζει  με  τα..”νούμερα της ύφεσης”  και  την  ιδια την ύφεση! Δεν γίνονται εισαγωγές  επειδή δεν υπάρχει φράγκο στις τσέπες μας κι έτσι  δημιουργείται  βέβαια  και ψευδής εικόνα :  ότι  εξάγουμε περισσότερα από όσα εισάγουμε.
ypomoni
Το δημοσιονομικό πλεόνασμα προέκυψε από τα μέτρα που  επιβλήθηκαν αιφνιδιαστικά στους φορολογούμενους. Αν  αυτοί όμως μπόρεσαν  να πληρώσουν τα πρώτα χρόνια , αυτό δεν ισχύει και για τα επόμενα , πόσο μάλλον να ισχύσει για πάντα. Ο καθένας μας έχει να επιλέξει ανάμεσα στην επιβίωση και στη συνέπεια  του προς το κράτος. Ολοι είναι στα όρια.. Το βλέπεις πια στο βλέμμα των ανθρώπων  γύρω σου, το διαισθάνεσαι στις καθημερινές τους αντιδράσεις και κινήσεις. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές.. Αυτό που μας μένει λοιπόν είναι η ανάπτυξη. Οταν λέμε “ανάπτυξη”  δεν εννοούμε το ξεπούλημα των οικοπέδων σε εξευτελιστηκή τιμή  ( βλ. πώληση  παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό )
arkas
Μας  λένε να μη γκρινιάζουμε.  Μας λένε πως θα γίνουν επενδύσεις .. Μας λένε πως θα γίνουν  κινήσεις για την ανεργία. Πρόσφατα η  κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι θα απασχολήσει  230,000 νέους ως 24 ετών. (Από τέτοια, όρεξη να έχει κανείς να ψάχνει για δηλώσεις και υποσχέσεις.)   Δείγμα λογικής: 45.000 άνεργοι νέοι απέκτησαν ¨επίδομα εισόδου” στην  αγορά εργασίας, λέει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Μα αυτή η …  “επιταγή εισόδου” , είναι ένα  επίδομα 1,100 ευρώ συνολικά, για επιμόρφωση. ¨ενα επίδομα που επιτρέπει στην κυβέρνηση απίζει με τα νούμερα  και να κρύβει αυτά τα άτομα από τους δείκτες ανεργίας!
……….
Θα σας σοκάριζε λοιπόν μια τσόντα με ήρωες πολιτικά πρόσωπα ;
- Οχι φυσικά. Συνηθισμένοι είστε κι εσείς κι εγώ  σε τέτοια  πορνό. Παίζονται καθημερινά στα δελτία των οκτώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου