Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΛΤΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ





  

                                                                                        
Στον «ALPHA radio 98,9» και τo δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο παρέθεσε  συνέντευξη ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν. Δ,    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
·          Μεταξύ άλλων, είπε:
«Έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες μια διαδικασία συνολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Να σας υπενθυμίσω ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα προήλθε από μία πολύ επώδυνη προεκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη μέσα σε μια περίοδο έντονης κρίσης. Το κοινοβούλιο που έχει προκύψει  έχει πρωτίστως λάβει την εντολή να αντιμετωπίσει και να επιλύσει αυτήν την κρίση και σε αυτό οφείλει να επικεντρωθεί.»
·          Και πρόσθεσε:
«Εγώ θεωρώ ότι στη χώρα μας έχουμε μια τραγική καθυστέρηση δικαιοσύνης. Αυτό προσωπικά το έχω επισημάνει εδώ και δύο χρόνια , από τη στιγμή που προσωπικά ενεπλάκην στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ως μέλος της προανακριτικής επιτροπής. Οι διαδικασίες ελέγχου καθυστερούν πολύ. Δεν μπορεί κάποιος να ελέγχεται για μήνες ή για χρόνια. Προσωπικά δεν μπορώ να κάθομαι στη βουλή δίπλα σε ανθρώπους που η τιμιότητά τους ελέγχεται ή εκβιάζονται, πρέπει η οποιαδήποτε κατηγορία  να είναι τεκμηριωμένη και να εξετάζεται άμεσα και ενδελεχώς. Για έναν πολιτικό η ύπαρξη μίας καταγγελίας και μόνο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε αυτό που έχει επενδύσει σε ολόκληρη τη ζωή του , που είναι το καλό του όνομα.»
·          Σε άλλο σημείο  τόνισε:
«Το Κοινοβούλιο θα κληθεί τις επόμενες μέρες να πάρει πολύ δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις . Προσωπικά θα επιθυμούσα μαζί με αυτά τα επώδυνα μέτρα, να υπάρξει και ένα πακέτο από άλλα μέτρα , κοινωνικών ισοδύναμων»
·          και συνέχισε:
«Εννοώ δηλαδή παροχές μηδενικού δημοσιονομικού κόστους προς τον κόσμο , ώστε να διευκολυνθεί η ζωή του. Τέτοιου είδους παροχές θα μπορούσε να είναι οι επαναφορά της δυνατότητας για  μεταγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της πόλης τους , σε περίπτωση που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο τους. Επίσης θα μπορούσε να υπάρξει μια άμεση διαγραφή από τα μητρώα του Τειρεσία , για εκείνους που έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.»
·          Για Μεϊμαράκη:
«Υπάρχουν στοιχεία να υποστηριχθεί η κατηγορία αυτή; Προκύπτει κάτι από τον έλεγχο που έχει γίνει στην περιουσιακή κατάσταση του κυρίου Μεϊμαράκη; Τουλάχιστον εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι που τον γνωρίζουμε χρόνια, δεν έχουμε διαπιστώσει ούτε συμπεριφορά αδικαιολόγητου και παράνομου πλουτισμού, ούτε συμπεριφορά που να μη συνάδει με το ήθος ενός πολιτικού. Και θα ήθελα να σας καταθέσω ότι από την εμπειρία μου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης, θέση  την οποία κατείχα και στο παρελθόν, εκείνο για το οποίο  εγκαλούσαν τον τότε Υπουργό Αμύνης κύριο Μεϊμαράκη,  ήταν για το ότι έβαζε πολύ δύσκολα την οποιαδήποτε υπογραφή για προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων. Στην υπόθεση των υποβρυχίων τον κατηγορούσαν  π.χ. ότι δεν υπέγραφε. Εξάλλου, από ότι θυμάμαι, και ο ίδιος ο διάδοχός του, ο κύριος Βενιζέλος, είχε δηλώσει ότι ο κύριος Μεϊμαράκης λειτούργησε σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας, χωρίς να διαπράξει κάτι επιλήψιμο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου