Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΜΙΣΑΜΕ...ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ!!!!!!



Δεξαμενές οι… πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων

Στα ρηχά νερά των... πισίνων πνίγονται οι κατά καιρούς εξαγγελίες για την πάταξη φοροφυγάδων που κρύβουν τις πισίνες τους, καθώς από τις δεκάδες χιλιάδες «δεξαμενές κολύμβησης», όπως είναι η επίσημη ονομασία των πισίνων, που κοσμούν την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά της Ελλάδας, μόνον τις 2.501 έχει καταφέρει να ελέγξει το ΣΔΟΕ και μόνο σε μία περιοχή της χώρας, και από αυτές, όπως διαπιστώθηκε, είχαν δηλωθεί μόνον οι 222!


Η έλλειψη υποδομής των υπηρεσιών δίωξης της φοροδιαφυγής, που αναγκάζονται να κάνουν τους...


ντέτεκτιβ για να ανακαλύψουν κρυμμένες πισίνες, καθώς και ο τεράστιος όγκος δουλειάς στο αντικείμενο της φοροδιαφυγής που πέφτει στις πλάτες των 600 ελεγκτών του ΣΔΟΕ, που τρέχουν από το ένα στο άλλο, όπως και το γεγονός ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε ακουμπήσει η πολιτεία αυτού του είδους τους φοροφυγάδες, συνιστούν ένα μείγμα καθυστερήσεων.


Για τον εντοπισμό φανερών και κρυφών «δεξαμενών κολύμβησης» επιστρατεύτηκε το... δαιμόνιο των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ που ανέτρεξαν στους χάρτες του Google (Google Earth), όπου μέσω της δορυφορικής φωτογράφησης της συγκεκριμένης περιοχής κατάφεραν να ανακαλύψουν τις πισίνες της συγκεκριμένης περιοχής, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία που ορίζει ο νόμος. 


Το αποτέλεσμα ήταν ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό για την κατάσταση, που επικρατεί στην Ελλάδα:


Σύμφωνα με το Έθνος, από τις 2.501 πισίνες που εντόπισε το ΣΔΟΕ μέσω των χαρτών του Google Earth ακολούθησε έλεγχος μέσω του Κτηματολογίου για να βρεθούν οι ιδιοκτήτες τους, ενώ στη συνέχεια αναζητήθηκαν τα φορολογικά στοιχεία των προσώπων αυτών μέσω της ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων).


Με βάση το υλικό από τη ΓΓΠΣ, ελέγχθηκαν οι φορολογικές δηλώσεις του 2009 και προέκυψε ότι από τις 1.398 δηλώσεις φυσικών προσώπων μόνο οι 101 ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν δηλώσει τις πισίνες τους.


Περίπου αντίστοιχη ήταν η εικόνα από τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων του 2010, όπου δηλωμένες ήταν μόνον 121 πισίνες, ενώ για το ίδιο δείγμα της ίδιας περιοχής που αφορά το τρέχον φορολογικό έτος του 2011 δεν υπάρχουν στοιχεία, καθώς ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το κριτήριο για το δείγμα περιοχής το οποίο επελέγη από τους αρμόδιους του ΣΔΟΕ ήταν το γεγονός ότι πρόκειται για περιοχή ακριβή, που κατοικείται από τα λεγόμενα «υψηλά εισοδήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου