Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΤΣΑΚΑΣ,ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.......


Το ΤΙΜΕ ανακήρυξε πρόσωπο της χρονιάς τον “ανώνυμο διαδηλωτή”, που ένα από τα πολλά πρόσωπά του είναι πια ο… επώνυμος “λουκάνικος”. O “λουκάνικος” δεν έχει καμιά σχέση με τις gay παρέες του “Βαγγέλη”, του σκύλου του Φοίβου Δεληβοριά. Ο “λουκάνικος” ζει την τεστοστερόνη και την αδρεναλίνη στο κόκκινο.

Αλλά η ουσία δεν είναι στον “λουκάνικο”. To “m”, ένα χρόνο πριν την επίσημη ανακοίνωση του ΤΙΜΕ, αποκαλύπτει πως πρόσωπο της χρονιάς για το 2012 θα ανακηρυχθεί ο Βλάσης Τσάκας, η φυσική προέκταση του “λουκάνικου”.

Και επειδή η Ελλάς ανέκαθεν πατούσε εις την Ανατολήν, και το λουκάνικο είναι ξενόφερτο και “μερκελικό”, κάτω από το όνομα του Βλάση Τσάκα, το περιοδικό ΤΙΜΕ θα γράφει λεζάντα: “Ο άνθρωπος κεμπάπ σε αραβική πίτα”.

Κανονικά, το ΤΙΜΕ θα τον ανακήρυσσε πρόσωπο του 2011. Αλλά με το σκεπτικό ότι έχουμε πολλά να δούμε από την πάρτη του, είπε να περιμένει ένα χρόνο ακόμα. Δώδεκα βασανιστικοί μήνες μέχρι τη θριαμβευτική ανακήρυξή του.

Στο μεταξύ, όπως με πληροφόρησε ένας καλός μου φίλος που εργάζεται στο Ριάντ, και αυτό που σας μεταφέρω είναι πέρα για πέρα αληθινό, από τότε που έσκασε η ιστορία στην Ελλάδα με τον σαουδάραβα πρίγκηπα, χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν τηλεφωνήσει στην ελληνική πρεσβεία προκειμένου να μάθουν για το ζηλευτή γαμπρό και επενδυτή. Λες και η ελληνική φυλή αποτελείται μοναχά από λυσσασμένες Barbie που τηλεφωνούν δεξιά κι αριστερά για να εντοπίσουν τον εξαφανισμένο πρίγκηπά τους, που πετάχτηκε πέντε λεπτά στο περίπτερο να αγοράσει τσιγάρα και που ακόμα τον περιμένουν. Δες τώρα πώς μπερδεύονται τα ροζ όνειρα της Barbie με τα πράσινα άλογα του Τσάκα. Όταν δε ο Τσάκας ανακοίνωσε ότι σαν “κεμπάπ” που είναι, ιδρώνει εύκολα και αλλάζει τους επενδυτές σαν τα πουκάμισα, τα τηλέφωνα της πρεσβείας έσπασαν εκ νέου και οι απεγνωσμένοι έλληνες ζητούσαν νέες πληροφορίες και υλικό από τους ταλαίπωρους ξενιτεμένους υπαλλήλους του –εξίσου ταλαιπωρημένου και ξενιτεμένου- κράτους μας.

Τον Τσάκα, ουδείς τον εγνώριζε στο Ριάντ και η σκέψη του ΤΙΜΕ ήταν να αποκλείσει τους σαουδάραβες από την ψηφοφορία. Το φαβορί είναι φαβορί και τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει τη δυναμική και τη ρέντα του ατσούμπαλα ζυμωμένου κεμπάπ, που ακούει στο όνομα “εκπρόσωπος σαουδαράβων επενδυτών”.

Αλλά όλα αυτά μέχρι πρότινος, γιατί πλέον στο Ριάντ o Βλάσης Τσάκας είναι φίρμα. Όλοι μιλάνε γι’ αυτόν. Όλοι τρέχουν να του ανοίξουν τις πόρτες… Παρακαλώ, περάστε… Και ξέρετε πώς τον συστήνουν; Από εδώ ο “εκπρόσωπος του Γιάννη Βαρδινογιάννη”.

Την ίδια απάντηση έδιναν και οι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ, στις απεγνωσμένες κλήσεις των απανταχού βαζελοφρόνων: “Ο Βλάσης Τσάκας είναι ο εκπρόσωπος του Γιάννη Βαρδινογιάννη”.  Αλλά ποιος αγνός βαζελόφρονας να το πιστέψει!

Μετά από αυτές τις εξελίξεις πάντως, το ΤΙΜΕ τρίβει τα χέρια του για το “δυνατό” χαρτί του, που ακούει στο όνομα Βλάσης Τσάκας, ενώ από ό,τι όλα δείχνουν, η ψήφος των σαουδαράβων θα πιάνεται για διπλή.

Η λάγνα και πλανεύτρα Ανατολή παίρνει την εκδίκησή της από μια ανάλατη και νερόβραστη Δύση. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : http://www.tragiko.com/2011/12/2012_25.html#ixzz1hZJ6LOJU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου