Δευτέρα 11 Απριλίου 2011


logo A .jpgΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ. Κύπρου 30-Αργυρούπολη, 210 9949610 e-mail: agonasgiatomellon@gmail.com
ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ: agonasgiatomellon.blogspot.com

11-3-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΚΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ ΤΟΥ 2011

Όσα βιώσαμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής, 8-4-2011, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2011, θεωρούμε ότι αποτελούν ντροπή για την ιστορία του νέου Δήμου μας και για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης και συνεργάτες του κατάφεραν με την αλαζονική, μεροληπτική και επιθετική συμπεριφορά τους να τινάξουν στον αέρα τη συζήτηση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακοπεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. για περίπου 20’.

Η αρχή έγινε – όπως για πολλοστή φορά συμβαίνει στο Δ.Σ. - όταν διακόπηκε την ώρα που μιλούσε και ανέπτυσσε τις απόψεις του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του «Αγώνα για το Μέλλον» κ. Γιάννης Κωνσταντάτος. Τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αγγ. Παπασπύρου, όσο και ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης - προφανώς ενοχλημένοι από την ασκούμενη στη διοίκηση κριτική - με την εν γένει στάση και τα ειρωνικά σχόλιά τους, διέκοψαν το λόγο του κ. Γ. Κωνσταντάτου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση. Στην κριτική που δεν τους αρέσει ο δήμαρχος επιστρατεύει την ειρωνεία, αλλά και μια πρωτοφανή αλαζονεία, δηλώνοντας «πως, εμάς επέλεξε ο λαός, σας αρέσει δεν σας αρέσει» για να δικαιολογήσει την υπεροπτική συμπεριφορά του.

Στη συνέχεια, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Τρίκας της παράταξης του δημάρχου, κ. Χρ. Κορτζίδη, σε ρόλο «επόπτη χωροφύλακα», απαίτησε φωνασκώντας να σταματήσει η βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης από το τοπικό κανάλι LOCAL TV και… να σβήσει το περιεχόμενό της , ενώ στη συνέχεια, σε έξαλλη κατάσταση, χρησιμοποιώντας χυδαίες ύβρεις και χειροδικώντας, επιτέθηκε κατά του εκδότη του περιοδικού «Παράθυρο στο Μέλλον» κ. Φ.Μάνταλου που τόλμησε να καταγράψει και αυτός τη συνεδρίαση του Δ.Σ. με το κινητό του!! Η σκηνή της επίθεσης βιντεοσκοπήθηκε και αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία αυτής της ανάλγητης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του.

Αποτέλεσμα αυτών των απαράδεκτων από πάσης πλευράς γεγονότων ήταν να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο, να υπάρξει έντονη αντίδραση των παριστάμενων δημοτών που αηδίασαν με την συμπεριφορά του συνεργάτη του κ. Χρ. Κορτζίδη, καθώς και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που διαμαρτυρόντουσαν έντονα στο προεδρείο για την τραμπουκική συμπεριφορά του συνεργάτη του δημάρχου εναντίον δημότη, με αποτέλεσμα να διακοπή η συνεδρίαση!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον δήμαρχο κ. Χρ. Κορτζίδη – που παρακολουθούσε από τη θέση του απαθής και σιωπηλός τα συμβαίνοντα από τον σύμβουλό του - ως θιασώτη και υποκινητή αυτών των θλιβερών γεγονότων, που θυμίζουν άλλες εποχές και πρακτικές. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από την αδυναμία του να παράγει έργο ουσίας για τον τόπο μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Αγγ. Παπασπύρου, που παραβλέποντας τον επιβαλλόμενο από το νόμο ανεξάρτητο από τις παρατάξεις θεσμικό ρόλο του, λειτουργεί ως στέλεχος και προέκταση της διοίκησης, ανεχόμενος – δυστυχώς όχι για πρώτη φορά- αυτές και άλλες απαράδεκτες συμπεριφορές συμβούλων της διοίκησης, και όχι μόνο.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ γι αυτές τις απαράδεκτες τακτικές και μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου και δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα αντιδράσουμε και δεν θα επιτρέψουμε στον δήμαρχο κ. Χρ. Κορτζίδη και τους αποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές» του περιβάλλοντός του, να μετατρέψουν την πόλη σε «Εξάρχεια» και το Δ.Σ. σε αρένα με τους γνωστούς – αγνώστους ταραχοποιούς!

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ, τέλος, ότι εφεξής για κάθε παρόμοιο γεγονός την αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης, ο οποίος με τη μέχρι σήμερα στάση και συμπεριφορά του, το μόνο που πετυχαίνει είναι να αποδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της, κατ’ ευφημισμό, …. δημοκρατικής διοίκησής του και το πως αυτή εννοεί τη λειτουργία των θεσμών, των διαδικασιών και των οργάνων στο νέο δήμο μας!

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ: Φωτογραφία που απεικονίζει τη στιγμή που ξεκινά η επίθεση του συμβούλου κ. Τρίκα κατά του εκδότη του περιοδικού «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου