Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Για την ΔΕΑΠ και το ΓΚΟΛΦ να αιωρούνται αόριστες καταγγελίες με ταμειακό έλλειμμα κ. Δήμαρχε είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσίωτης στο δημοτικό Συμβούλιο. «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για ελέγχους σας και η καταγγελία σας για κακοδιαχείριση την προηγουμένη 4ετία αιρωρείται».


«Οι ορκωτοί λογιστές θα κάνουν έλεγχο στο Δήμο και στα Νομικά πρόσωπα». απάντησε ο Δήμαρχος Γλυφαδας κ. Κόκκορης. Ωστόσο επέμενε ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν αρκεί ο λογιστικός έλεγχος, αλλά χρειάζεται έλεγχος νομιμότητας από τους ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης.

ΤΑ έργα της Πινακοθήκης Πιερίδη…

….Και που βρίσκονται ρώτησε η κ Μπίλια, γιατί μάθαμε ότι στολίζουν τα σαλόνια κάποιων δημοτών.

Οι κάρτες που μοιράζει ο κ. Θεοχαράκης για στον Αστέρα Γλυφάδας, για ελεύθερη είσοδο στον πλαζ και το καθεστώς των καταστημάτων που λειτουργούν εκεί στην παραλία ήταν το θέμα που ρωτήθηκε ο Δήμαρχος. Δεν έχει την εικόνα που θέλουμε ο Αστέρας, είπε, όσο για την κάρτα εισόδου και εγώ την επέστρεψα κ. Βαρβιτσιώτη απάντησε ο Δήμαρχος. Για τα έργα του Δήμου που φιλοξενούσε η Πινακοθήκη Πιερίδη θα γίνει η καταγραφή τους.

Η ΔΕΑΠ

Στο στόχαστρο των ερωτήσεων μπήκε η ΔΕΑΠ

Η επιχείρηση του Δήμου αποφασίσθηκε να συνεχίσει την λειτουργία με έργα δράσης που προσδιορίστηκαν για τα δύο πρώτα έτη, με κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα όπως το κοινωνικό παντοπωλείο με κεφαλαίο 45.000 ευρώ, με ένταξη στο σχέδιο για επαγγελματικό προσανατολισμό, με χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για πάρκο κυκλοφορικής αγωγής παιδιών και υπερηλίκων και με το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Σημειώτεον ότι η Κυβέρνηση συρρίκνωσε το πρόγραμμα της βοήθειας. Μπορούν να δέχονται βοήθεια στο σπίτι τα άτομα με ειδικές ανάγκες και εφόσον έχουν ένα άνεργο στην οικογένεια.


Η αντιπολίτευση επέμενε στον διαχειριστικό έλεγχο της ΔΕΑΠ. Συγκεκριμένα έχετε βάλλει, είπε η κ. Μπίλια, ετήσιο ποσό 30.000 ευρώ για μισθό προέδρου, ενώ ο Δήμος θα καλύψει τη ελλειμματική επιχείρηση ΔΕΑΠ με χρήματα που πληρώνει ο δημότης. Εξάλλου τα 15 άτομα ΑΜΕΑ είναι αδύνατον να καλύψουν όλες αυτές τις δραστηριότητες που προβλέπετε, ενώ υπάρχουν μεγάλα κονδύλια για διαφημιστικά φυλλάδια και βραβεύσεις.


«Δεν ισχύουν τα ποσά των αμοιβών του προέδρου και αντιπροέδρου διευκρίνισε ο Δήμαρχος. Ο μισθός του Προέδρου θα είναι στο 80% του μισθού του Προέδρου του Δ.Σ. Δηλαδή αντί για 2.500 ευρώ που ίσχυε την προηγούμενη 4ετία, 1.100 ευρώ περίπου μηνιαίως»


«Τα υπέρογκα κονδύλια αμοιβών έχουν μπει στον προϋπολογισμό που καλούμαστε να ψηφίσουμε. Εφ’ όσον δεν ισχύουν να αλλάξετε τα ποσά τώρα», επέμενε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ ο κ. Τάσος τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις αν δεν έχουν έσοδα πρέπει να βρουν χορηγούς, γιατί εσείς τις δράσεις του Δήμου τις μεταβιβάζετε κ. Δήμαρχε στην επιχείρηση και τα ποσά είναι λίγα για αυτές τις δράσεις».

Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε το θέμα της προβληματικής επιχείρησης ΔΕΑΠ η οποία με έλλειμμα 500.000 ευρώ περίπου και με δραστηριότητες που θα χρηματοδοτεί ο Δήμος στην ουσία μεταπηδούν από τον Δήμο για να έχουν εργασία τα δεκαπέντε ‘άτομα με ειδικές ανάγκες που είναι στην επιχείρηση.

ΑΙΧΜΕΣ

Μένει τώρα να δούμε την αλλαγή των κονδυλίων της αμοιβής του προεδρείου της ΔΑΠ. Και η άλλη απορία μας είναι γιατί «φούσκωσαν» τα κονδύλια των αμοιβών και τα έφεραν για ψήφιση; Μήπως θα περνούσαν χωρίς αντιρρήσεις; Άλλο 2500 χιλιαρικάκια και άλλο 1100 ευρώ. Και να φανταστείτε ότι έχουμε πείνα στην Ελλάδα και ΔΝΤ!!! Όσο για την ΔΕΑΠ τι να πούμε όλο χρέη και προβλήματα είχε, τα οποία κατήγγειλε ο κ. Κόκκορης ως αντιπολίτευση! Πολλές φορές δε έκανε ερώτηση στον πρώην Δήμαρχο για την διαχείριση της ΔΕΑΠ, και βέβαια ο κ. Θεοδωρόπουλος απαντούσε το σύνηθες:

«ΘΑ ενημερωθώ και θα σας απαντήσω».


Ακόμα περιμένουμε τις απαντήσεις. Δεν ήρθαν ούτε καταγράφηκαν στα πρακτικά, όπως οι ερωτήσεις και οι ανησυχίες του τότε ασκούντος την αντιπολίτευση και νυν Δημάρχου κ. Κόκκορη.


Αντ’ αυτού θα συνεχίσει η λειτουργία της ΔΕΑΠ και μάλιστα με χρηματοδότηση του Δήμου.

Όλες αυτές οι αμαρτωλές επιχειρήσεις που τώρα επειδή δεν είναι βιώσιμες κλείνουν, όταν λειτουργούσαν αποτελούσαν πόλο έλξης του ελληνικού σπορ της ψηφοθηρίας. Οι προσλήψεις γίνονταν από τα παράθυρα και τις πόρτες και ο πολίτης ο ίδιος θύμα και θύτης, αφού συμμετείχε αμέσως εμμέσως στην ασυδοσία των Διοικήσεων πληρώνει τώρα, και δεν δικαιούται να παραπονιέται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου