Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Αυτό δεν ήταν Πάσχα στο Χωριό άλλα στο Καμπαναριό!!


Στην περιβόητη πλέον Ζαχάρω, που πήγαμε να για Πάσχα η Μητρόπολη της, ο Άγιος Σπυρίδωνας δεν λειτούργησε και δεν έκανε Ανάσταση, αν και έχει δυο παπάδες. Και οι δύο έκαναν την Ανάσταση στον Νεόδμητο Ναό (που δεν έχει ακόμη δικό του παπά) του Αγίου Παντελεήμονα στην κάτω συνοικία επειδή το ζήτησαν οι κάτοικοι εκεί.


Η πλάκα είναι ότι το αποφάσισαν οι επίτροποι και ο Ιεράρχης της Περιοχής, ενώ ο κόσμος δεν ρωτήθηκε. Έτσι καμιά 150αριά ανεβήκαμε στο προαύλιο της κλειστής εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα και κάναμε μόνοι μας Ανάσταση με βαρελότα και διάφορα άλλα νόμιμα εφε!!


Τι άλλο πια θα γίνει στην Ζαχάρω!!!

Φωτιά έπιασε όλη η περιοχή! Άνθρωποι κάηκαν! Νύφες από τον Βορά πήγε ο δήμαρχος να φέρει μαζί με τους ανύπαντρους στα χωριά της περιοχής!


Στα δικαστήρια τρέχουν τον Δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο και δεν τον αφήνουν να είναι ο Δήμαρχος που ψήφισαν οι πολίτες! Σ’ αυτή την πόλη δεν χρωστάει κανείς καλό!!!


Εμείς όμως επειδή είμαστε πολύ αισιόδοξοι άνθρωποι, περάσαμε καλά. Επήγαμε και στην κατακαημένη Αρτέμιδα όπου χάθηκαν τόσοι άνθρωποι από την φωτιά. Είδαμε τα ωραία πέτρινα νεόκτιστα σπίτια που κατασκεύασε η Κυπριακή Δημοκρατία!!! Φάγαμε κάτι ψητά!!! πίτες γλυκά και ήπιαμε άφθονο κρασί στο σπίτι του Γιώργου του Μπάμη που γιόρταζε και ασκεί χρέη Δημάρχου (δημαρχεύων) στην πόλη της Ζαχάρως λόγω των δικαστηρίων του Δημάρχου, και γυρίσαμε στην Αθήνα την επόμενη με το ζόρι.


Την μεθεπόμενη εβδομάδα μας περιμένει λαγός στιφάδο από τα χεράκια μιας μαγείρισσας!!! Που τύφλα να έχουν οι ΣΕΦ της Τηλεόρασης.


Όσο για την Ανάσταση στο προάυλιο του καμπαναριού είχε την πλάκα του και την μοναδικότητα του!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου