Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αποκαλύψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Απριλίου 2011




O λαός λέει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Κι όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος αργά ή γρήγορα το ψέμα θα αποκαλυφθεί. Τέτοιες αποκαλύψεις υπήρξαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Απριλίου 2011. Ο δήμαρχος κ. Κόκκορης σε εμφανή πολιτική σύγχυση συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Γλυφαδιωτών και με τις αόριστες απαντήσεις στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης προετοιμάζει το έδαφος της πολιτικής του αποτυχίας.

Ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε διευκρινήσεις για την οικονομική κατάσταση του δήμου ώστε να υπάρξει επιτέλους αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση της νέας αρχής. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ποιές υποθέσεις χρήζουν περαιτέρω ελέγχου; Ποιά είναι η οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η Δημοτική αρχή; Έχουν αναζητηθεί οι ευθύνες σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο;» Η απάντηση του Δημάρχου ότι ο οικονομικός έλεγχος θα τεθεί σε ορκωτούς λογιστές δεν κάλυψε την αντιπολίτευση και ουσιαστικά τους ίδιους τους δημότες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα» επανήλθε με τοποθέτηση που κατέδειξε την πολιτική γύμνια του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δουλειά των ορκωτών λογιστών αλλά του σώματος ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης.

Όσον αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο κ. Βαρβιτσιώτης διερωτήθηκε για τα ακριβή στοιχεία που περιέχονται στο Διετές Πρόγραμμα Δράσης της Δημοτικής Επιχείρησης. «Πείτε μας, ποια είναι η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης; Έχει έλλειμμα όπως λέγεται €500.000,00; Πώς δημιουργήθηκε αυτό και πώς σκοπεύετε να το καλύψετε;» Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε ανεδαφικά τα έσοδα που προϋπολογίζονται αφενός γιατί τα χρήματα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα είναι σημαντικά μειωμένα, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής που έχει περιορίσει σημαντικά το πρόγραμμα, και αφετέρου γιατί τα έσοδα από τα τέλη στάθμευσης είναι παντελώς αστήριχτα. Η αντιπολίτευση επισήμανε ότι προϋπολογίζονται €163.000,00 έσοδα από στάθμευση, ενώ κανείς από τη διοίκηση δε διευκρίνισε σε ποιό χώρο θα δημιουργηθεί το δημοτικό παρκινγκ. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλεψη κονδυλίου για τον ευπρεπισμό των μονοπατιών του Υμηττού, τις δεντροφυτεύσεις και την αξιοποίηση των σπηλαίων τόσο στο διετές πρόγραμμα όσο και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ενώ χαρακτήρισε μικρό το ποσό των €45.000,00 που προβλέπεται για την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου τη στιγμή που η ΔΕΑΠ δίδει ποσά για διαφημίσεις σε έντυπα χωρίς ΑΦΜ και τα οποία δεν είναι καταχωρημένα στη Γενική Γραμματεία Τύπου.

Μετά την ομολογία του Αντιπροέδρου της ΔΕΑΠ κ. Τσακίρη ότι τα στοιχεία του προϋπολογισμού είναι ενδεικτικά και θα αλλάξουν από το ΔΣ της ΔΕΑΠ χωρίς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη δευτερολογία του κατέληξε: «Απέχουμε από τη ψήφιση του Διετούς Προγράμματος Δράσης διότι δε μπορούμε να δώσουμε εξουσιοδότηση σε μία αμαρτωλή επιχείρηση χωρίς σαφή προϋπολογισμό. Θα είμαστε πάντως δίπλα σας σε οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη ή ότι άλλο χρειαστείτε».


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου