Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

PERIODISTA


Τα μυστικά της υπόθεσης Λαυρεντιάδη

Deutsche BankDeutsche Bank
“ Η Deutsche Bank ενάντια στον Προβόπουλο και την ανακρίτρια Χατζάκη - To Periodista.gr αποκαλύπτει την έκθεση της Deutsche Bank για την Alapis ”
Periodista
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 14:01
Τον Μάϊο του 2010 η Deutsche Bank ανέλυσε όλα τα στοιχεία της εταιρείας ALAPIS με σκοπό να διαπιστωθούν οι λόγοι για τους οποίους παρ’ ότι η εταιρεία είχε ολοκληρώσει δυο επιτυχημένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (€817 εκ. και €451 εκ.) η μετοχή παρουσίαζε πτώση μεγαλύτερη αυτού του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι βασικές διαπιστώσεις της Deutsche Bank αναφέρουν ότι η ALAPIS θα έπρεπε να μεταβιβάσει όλες τις θυγατρικές της εταιρείες και να παραμείνει προσηλωμένη στην παραγωγή και διάθεση του ανθρώπινου φαρμάκου, όχι για να βελτιώσει την ταμειακή της θέση αλλά επειδή οι υπόλοιπες δραστηριότητες μείωναν την απόδοση της εταιρείας.

Τρείς μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2010, η ΤτΕ είχε εγκρίνει την συμφωνία μεταβίβασης ποσοστού 31,31% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank από την Τράπεζα Πειραιώς στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ώς εκ τούτου ο βασικός μέτοχος της ALAPIS (25%) ήταν πλέον βασικός μέτοχος και της Proton Bank. Τον Δεκέμβριο του 2012 η Ανακρίτρια Χατζάκη προφυλάκισε τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κατηγορόντας τον ότι από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011 συκγρότησε μια εγκληματική οργάνωση έχοντας ως μοναδικό στόχο την εξασφάλιση ποσού 800 εκατομμυρίων υπέρ της ALAPIS με σκοπό την αποπληρωμή από μέρους της ALAPIS ισόποσου δανείου της περί τα τέλη του 2012.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης:

1. Εξαγόρασε από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ποσοστό 31,3% της PROTON που τον κατέστησε απόλυτο διαχειριστή της τελευταίας.

2. Ανακοίνωσε πρόγραμμα πώλησης του συνόλου των συνδεδεμένων εταιρειών της ALAPIS με την πρόφαση ότι η ALAPIS θα περιορίσει τις δραστηριότητές της στο ανθρώπινο φάρμακο και θα αναπτυχθεί μόνο μέσω αυτής της γραμμής εκμετάλλευσης.

3. Παρήγγειλε εκθέσεις αποτίμησης των συνδεδεμένων εταιρειών της ALAPIS, οι οποίες καταρτίστηκαν κατά τρόπο που εξυπηρετούσε τον πωλητή, ήτοι την ALAPIS.

4. Δημιούργησε σε συνεργασία με συγκρατούμενους, μη μέλη Δ.Σ. της PROTON, τις εταιρείες που εξαγόρασαν από την ALAPIS τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες.

5. Χρηματοδότησε σε συνεργασία με συγκρατούμενους, μέλη Δ.Σ. της PROTON, με κεφάλαια της PROTON τις αγοράστριες εταιρείες επί τη βάσει των αποτιμήσεων των συνδεδεμένων εταιρειών της ALAPIS ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα πώλησης του συνόλου των συνδεδεμένων εταιρειών της ΑΛΑΠΙΣ και να μεταφερθούν τα ποσά χρηματοδότησης των αγοραστριών εταιρειών στο ταμείο της ALAPIS και να δύναται η τελευταία να αποπληρώσει το παλαιό δάνειο 800 εκατομμυρίων λήξεως Δεκεμβρίου 2012.

Ανεξάρτητα από το ζήτημα Λογικής που τίθεται από την έλλειψη ωφέλειας για τον Λαυρεντιάδη, δεδομένου ότι το «σχέδιο» του ήταν να διώξει από την εταιρεία που κατείχε 31,3% (Proton) 800 εκατομμύρια και να τα διοχετεύσει στην εταιρεία που κατείχε 25% (ALAPIS), το κυριότερο όλων ζήτημα είναι αυτό της Ηθικής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ακόμα και την κατηγορούσα αρχή: Η μελέτη της Deutsche Bank με ημερομηνία Μάϊο 2012 είναι μια κατά παραγγελία προχρονολογημένη ανάλυση των δεδομένων της ALAPIS για να εξυπηρετηθεί ένα ποινικά κολάσιμο σχέδιο Λαυρεντιάδη;

Αν αυτή είναι η άποψη της ανακρίτριας τότε υποχρεούται ηθικά να εγκαλέσει την Deutsche Bank για την συνδρομή της στην υλοποίηση του σχεδίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Αν όχι, υποχρεούται ηθικά να διατυπώνει την δικανική της πεποίθηση αμερόληπτα και επί τη βάσει των γνώσεων και στοιχείων που έχει η ίδια στη διάθεσή της και όχι των όσων της επιτάσσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος μπορεί να έχει και αλλότρια προς την απονομή δικαιοσύνης κίνητρα....

Δείτε σε αποκλειστικότητα από το Periodista.gr την έκθεση της Deutsche Bank για την Alapis ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου