Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013


Καλά…. δεν θα την τιμωρήσουν;



Η ΕΚΤ με μια θεαματική κολοτούμπα ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρέχει οικονομική στήριξη προς τις κυπριακές τράπεζες, μετά την αποψινή καταψήφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η ΕΚΤ επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της για παροχή ρευστότητας όπου χρειάζεται, στο πλαίσιο των υφιστάμενων κανόνων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΚΤ.
Επίσης Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Πρόεδρος της Ρωσίας υποσχέθηκε στον Νίκο Αναστασιάδη, να δώσει οδηγίες στους Υπουργούς του να εξετάσουν θετικά τα Κυπριακά ζητήματα, εν όψει και της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Μόσχα.

Την ώρα που πολλοί ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου θέτουν επιτακτικά το θέμα του ελέγχου του κυπριακού νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος ως όρο για την προώθηση της δανειακής σύμβασης, έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατατάσσει την Γερμανία και πολλές άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης στην ίδια διαβάθμιση με την Κύπρο.

Ειδικότερα, η ετήσια έκθεση "International Narcotics Control Strategy Report) που καταθέτει το αμερικανικό ΥΠΕΞ προς το Κογκρέσο, κατατάσσει την Κύπρο στην "κατηγορία χώρες/δικαιοδοσίες πρωταρχικής ανησυχίας" αναφορικά με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται και στην ύπαρξη μεγάλου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτό συνάγεται εξάλλου από το γεγονός ότι στην κατηγορία αυτή, πέραν της Κύπρου βρίσκονται χώρες της Ευρωζώνης όπως η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία.

Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται επίσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Ελβετία, αλλά και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Τουρκία.

Στην κατηγορία "χώρες/δικαιοδοσίες ανησυχίας", τοποθετούνται χώρες της Ευρωζώνης, όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, καθώς και χώρες εκτός της ζώνης του ευρώ, όπως η Πολωνία και η Βουλγαρία, ενώ στην κατηγορία με τις χώρες/δικαιοδοσίες που απλώς τυγχάνουν παρακολούθησης βρίσκονται χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Φινλανδία, η Μάλτα, η Σλοβενία καθώς και η Σουηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου