Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013


Ποιος τα είπε αυτά; βρείτε το



 «Ζούμε σε ένα περιβάλλον προβληματισμού, αγωνίας και ανησυχίας για το αύριο, καθώς η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και δυστυχώς δεν υπάρχει καν κυβέρνηση.
Η τρικολόρ κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, έχει εκχωρήσει όλα τα εθνικά, κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στους τροϊκανούς. Αυτοί αποφασίζουν, έρχονται στην Ελλάδα δίνουν τις εντολές και η κυβέρνηση εκτελεί όλες τις προσταγές.
Και αποτελεί “μαύρο χιούμορ” η λέξη ανάπτυξη. Καμία ανάπτυξη σε κανένα τομέα. Ερχόμενος στην Πάτρα, μου φάνηκε σαν να ερχόμουν σε μια νεκρή πόλη. Αναρωτιέμαι πόσα νέα εργοστάσια έχουν “καπνίσει” το τελευταίο διάστημα; φοβούμαι κανένα.
Είδα πολλά ενοικιαστήρια, είδα “πωλείται”. Δεν είδα να ανοίγει κανένα νέο κατάστημα. Κάποτε η Πάτρα ήταν η “πύλη” της Ελλάδας στην Ευρώπη. Και αυτό που με τρομάζει περισσότερο, είναι το γεγονός ότι κάποιοι δεν δείχνουν να κατανοούν το τι ακριβώς συμβαίνει.
Χάνουμε και χάνουμε σε όλους τους τομείς. Άκουσα προχθές με πολύ προσοχή τον κ. Σαμαρά, στο δεύτερο, πολύ κοντινό του ραντεβού, με τον κ. Ερντογάν να αποδέχεται το “win- win” δηλαδή το “μισά- μισά”. Και αναρωτιέμαι: Όλα αυτά τα χρόνια για πιο λόγο αγωνιστήκαμε; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να λέει ότι τα κοιτάσματα της Ελλάδος δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη.
Αλήθεια, τα ανθρακωρυχεία της Βρετανίας, ανήκουν στην Ευρώπη; Τα ναυπηγεία της Πολωνίας ανήκουν στην Ευρώπη; Με ποια λογική τα κοιτάσματα της Ελλάδας ανήκουν στην Ευρώπη και όχι στους Έλληνες;
Αυτό λοιπόν καταδεικνύει ότι οι υπογραφές που έπεσαν πέρσι και εγώ αντιστάθηκα τόσο, όσο να βρίσκομαι σήμερα εκτός Βουλής, υπέκρυπταν στην πραγματικότητα, άλλα πολύ πιο δυσνόητα και περίεργα πράγματα.
Το βρετανικό δίκαιο εφαρμόζεται παντού. Είναι κάτι που ξεκίνησε προ μηνών και εφαρμόζεται παντού και αυτό θα το δείτε σε λίγο καιρό, όταν ξένοι οίκοι έχοντας αγοράσει επισφαλή δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες, θα βγάζουν σε πλειστηριασμό τις περιουσίες Ελλήνων και εμείς είμαστε χωρίς ασπίδα προστασίας.
Και για μεν τον κ. Σαμαρά, κατανοώ κάποια πράγματα, εξ άλλου έχει κάνει πολλά. Όμως αίφνης, για τον κ. Κουβέλη, δεν μπορώ να το εξηγήσω πώς αυτός από την αριστερά, βρέθηκε στην ακριβώς αντίθετη όχθη…
Δυστυχώς για μας, ο κ. Κουβέλης σαν “χαλίκι”, ο κ. Βενιζέλος  σαν “άμμος” και ο κ. Σαμαράς σαν “τσιμέντο”, φτιάχνουν ένα “χαρμάνι” που, προϊόντος του χρόνου, “δένει” σε αυταρχισμό και αδιαλλαξία.
Είδατε το έγινε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Σε λίγο θα αναστείλει και τις τελευταίες ακτίνες  ελευθερίας και δημοκρατίας, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των αφεντικών.
Εμείς σαν….. συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία μας. Ανανεώνουμε το κόμμα και σε ανθρώπους και σε πρόσωπα και σε ιδέες. Όσοι μπορούν και αντέχουν συνεχίζουν τον αγώνα.
Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος, γιατί καθημερινά έχουμε νέες εγγραφές στελεχών στο κόμμα. Είμαι επίσης εξαιρετικά ικανοποιημένος γιατί είμαι αποκομμένος από τα κανάλια των ολιγαρχών. Και είμαι επίσης εξαιρετικά ικανοποιημένος γιατί υπάρχει η αίσθηση και ο αέρας της ελευθερίας και δημοκρατίας στην περιφέρεια, η οποία δεν έχει μπει κάτω από την ομπρέλα των ολιγαρχών των ΜΜΕ. Οι οποίοι προκειμένου να παραλάβουν τα “ιμάτια του πτώματος” δεν διστάζουν προ ουδενός και κρατάνε στην  εξουσία αυτή την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου