Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Άμα χτυπάς την καρυδιά, βγάζει καλύτερα καρύδια.



Το νέο κόμμα της «Πλεύση Ελευθερίας» παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Κεραμεικό.
Στην ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου - μεταξύ άλλων - εξήγγειλε ότι το νέο κόμμα διεκδικεί τις πολεμικές αποζημιώσεις,  και την διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι».
Υποστήριξε ότι «δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαβεβαίωσε ότι στο νέο κόμμα «λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία. Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας».
Μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε:
  • Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος εμπρός στο έλλειμμα εαυτού, φρονήματος και έρματος.
  • Σε αυτούς που ρωτάνε που τοποθετούμαστε στο υπάρχον πολιτικό φάσμα, δεξιά ή αριστερά, απαντάμε ότι τοποθετούμαστε μαζί με τον Λαό, με την Δημοκρατία, με την Κοινωνία, απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και στην 6ετη κατάλυση του Συντάγματος.
  • Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή το δηλώνει, Πατριώτης δεν είναι κάνεις επειδή το διαδηλώνει και Δημοκράτης δεν είναι κανείς επειδή το διακηρύττει.
  • Ο λαός αυτός δεν παραιτήθηκε. Προδόθηκε και πληγώθηκε, αλλά δεν παραδόθηκε.
  • Πρόδωσαν τον λαό την ώρα που αυτός ήταν έτοιμος να πολεμήσει για τη ζωή και το μέλλον του, λέγοντας ένα ιστορικό «Όχι».
  • Δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους προηγούμενους. Είναι η πιο ακραία έκφανση της φαυλότητας, του νεποτισμού και της παρεοκρατίας και πρέπει να φύγουν.
  • Και από την σημερινή προσέλευση, έχουμε πολλούς λόγους να αισιοδοξούμε και αυτοί έχουν πολλούς λόγους να τρέμουν και να μην κοιμούνται.
  • Την ώρα που ένας από το κοινό φώναξε «και με σένα καπετάνισσα», η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε «Καπετάνιος ο Λαός».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου