Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ......................

Wikileaks: To υπερατλαντικό ταξίδι και η ...παραίτηση! Toυς κρατάει απ' τον κώλο, γιατί ούτε αυτ΄ς, ύτε3 αυτού διαθέτουν αδένες... στην καθομιλούμενη αρχίδια!




Συνήθως τα πρωινά του είναι ήσυχα. Πίνοντας τον καφέ του διαβάζει τις αναφορές που έχουν έρθει στο mail του από την βραδυνή βάρδια της προηγούμενης ημέρας. Τον τελευταίο καιρό όμως βρίσκεται σε αναταραχή καθώς του χρεώνουν πράγματα και καταστάσεις για τα οποία δεν είχε ιδέα ή έτσι τουλάχιστον δείχνει. Λόγω θέσης όμως, είναι υπόλογος στο εξωτερικό... Οι υποκλαπείσες συνομιλίες Τόμσεν, Βελκουλέσκου είχαν στιγματίσει το προφίλ του, το οποίο έχτιζε μεθοδικά δίπλα σε... μεγάλους πολιτικούς της Ελλάδας.

Λόγω της μακράς του θητείας στις ΗΠΑ είχε δώσει διαπιστευτήρια για τις ικανότητες του, και είχε κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στο τραπέζι των στρατηγικών συζητήσεων για την Ν/Α Ευρώπη.

Είχε διαβλέψει ότι οι αντιδράσεις των "καλών μας" φίλων μετά την δημοσίευση των υποκλαπεισών συνομιλιών, δεν επρόπειτο ν' αργήσουν. Απλά δεν μπορούσε να προβλέψει την ένταση αυτών...

Ξαφνικά ενώ απολάμβανε τον καφέ του χτύπησε ένα από τα κινητά του, το οποίο είναι ανοιχτό 24 ώρες και το γνωρίζουν ελάχιστοι άνθρωποι. Αμέσως κατάλαβε ότι η ημέρα του θα αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Μία μέρα νωρίτερα...

Στην Αγγλο-Σαξωνική σχολή πολιτικής από την στιγμή που θα σε επιλέξουν να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι μαζί τους ή στον καναπέ ξενοδοχείου τους... σε θεωρούν "ex officio" αξιόπιστο συνομιλητή. Μπορεί να διαφωνήσεις, όπως μπορεί και να συμφωνήσεις μαζί τους. Στο τέλος της συζήτησης όμως, ότι έχει συμφωνηθεί θα πρέπει να γίνει. Έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν. Η λέξη "μπαμπεσιά" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους. Όταν ανακαλύψουν ότι άλλα συμφωνείς και άλλα πράττεις, τότε, συνειδητοποιείς τι γίνεται όταν ένα βατράχι τα "βάζει" με έναν κροκόδειλο. Στο τέλος καταλήγει στο στομάχι του... αμάσητο κιόλας.

Γύρω στις 10 το πρωί άκουσα τον χαρακτηριστικό ήχο εισερχόμενου μηνύματος από το κινητό μου. Η τεχνολογία ενός "έξυπνου" τηλεφώνου σου επιτρέπει να ορίζεις ένα ιδιαίτερο τόνο μηνύματος σε όποια επαφή θέλεις. Στην επαφή του "Σταθμάρχη" έχω βάλει ένα ξεχωριστό ήχο, τόσο ξεχωριστό όσο και οι πληροφορίες που έχει αποφασίσει να μοιράζεται μαζί μου.

Αυτή την φορά δεν πήγαμε για ψάρι. Ο "Σταθμάρχης" μόλις είχε γυρίσει από την Ουάσιγκτον και προσπαθούσε να συνέλθει από τις ζαλάδες που προκαλεί η απότομη εναλλαγή ώρας μεταξύ δύο ηπείρων. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο το μόνο που τον βοηθάει να πολεμήσει τις ζαλάδες είναι ένας "γαλλικός σκέτος" σε ένα από τα ωραιότερα καφέ των νοτίων προαστίων μέσα σε μαρίνα σκαφών, με απίστευτη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης.

Θυμάσαι που σου είχα αναφέρει ότι "τέτοια παιχνίδια είναι για μεγάλα παιδιά, αυτοί είναι ερασιτέχνες, επικίνδυνοι και πιστεύουν για κάποιο λόγο, ότι η ιστορία τους χρωστάει και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν όπως θέλουν";

Ναι το θυμάμαι του απάντησα, φέρνοντας στο μυαλό μου ακριβώς την φράση του σε ένα από τα τελευταία μας ραντεβού.

Περάσαμε μερικά λεπτά θαυμάζοντας την εξαιρετική θέα στον κόλπο που πρόσφερε απλόχερα το μεγάλο μπαλκόνι του καφέ.

Δεν θα με ρωτήσεις για την συνέχεια μου αποκρίθηκε, κοιτάζοντάς με σατανικά;
Περιμένω με αγωνία του απαντώ. Εξάλλου, πάντα όταν έχει προηγηθεί υπερατλαντικό ταξίδι οι πληροφορίες του καλού μου φίλου, "Σταθμάρχη" όπως τον αποκαλώ, είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσες.

Σου έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι με τους "καλούς μας φίλους" δεν πρέπει να παίζεις.Όποιος έχει προσπαθήσει να τους "παίξει" έχει δοκιμάσει την ισχύ τους τόσο σε πολιτικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο. Στην αρχή σε προειδοποιούν για την δύναμή τους, εφ' όσον είσαι τόσο αφελής και δεν την γνωρίζεις, και μετά σε τελειώνουν τις πιο πολλές φορές αναγκάζοντάς σε, σε παραίτηση.

Την περασμένη εβδομάδα ο Yiannis δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αυτά που, πρώτον, δεν μπορεί να μην απαντήσει και δεύτερον ποτέ μα ποτέ δεν έχουν καλή κατάληξη. "We should have a meeting Yiannis" ακούστηκε η γνώριμη φωνή από την άλλη άκρη του τηλεφώνου.

Έπρεπε να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού άμεσα. Μάλιστα δεν του άφησαν πολλά περιθώρια. Ένα θηριώδες μαύρο τζιπ Chevrolet τον οδήγησε στο Ελ. Βενιζέλος. To ιδιωτικό αεροσκάφος λευκού χρώματος χωρίς κρατικά διακριτικά, ήδη ζέσταινε τις μηχανές του. To συγκεκριμένο "Golfstream" μπορεί να διασχίσει τον ατλαντικό χωρίς ενδιάμεσο ανεφοδιασμό, που συνήθως γίνεται στις Αζόρες ή στο "Shannon" της Ιρλανδίας, σε περίπου 11 ώρες.

Ο Yiannis αν και πολύπειρος από κυβερνητικές κρίσεις, αυτή την φορά ήταν πολύ προβληματισμένος για το κλίμα που θα συναντούσε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μην ξεχνάς, μου είπε χαρακτηριστικά ο "Σταθμάρχης" ότι είχαν προηγηθεί οι υποκλοπές και οι παλλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με την αξιολόγηση.

Η συνάντηση με τους αξιωματούχους ήταν λιτή σύντομη και περιεκτική. Σχεδόν απειλητική. Δεν τους είχε ξαναδεί σε τέτοια κατάσταση. Στην επιστροφή προσπάθησε να αναλύσει όλα τα δεδομένα της συνάντησης. Οι αξιωματούχοι του είχαν περιγράψει επακριβώς τι θα γίνει εάν δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις της ηγεσίας με τους Ευρωπαίους και δεν τηρηθούν οι υπογραφές του περασμένου καλοκαιριού. Η επιστροφή παρ' όλη την άνεση και την πολυτέλεια του συγκεκριμένου τζετ, ήταν ατελείωτη. Στην Αθήνα τον περίμεναν με αγωνία.

Κάποιες όμως προειδοποιητικές κινήσεις είχαν ήδη ξεκινήσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού...

Ήδη το ΔΝΤ από κούρεμα του χρέους, άλλαξε ρότα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα επιμήκυνσής.... του, ενώ η σχέση του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους μετά από τις υποκλοπές έχει ενδυναμωθεί όσο ποτέ αλλοτε...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των "πονηρών" ηγετών που πιστεύουν ότι διοικούν ακόμα γκρουπούσκουλα σε φοιτητικές καταλήψεις, μου αποκρίθηκε με σατανικό χαμόγελο ο"Σταθμάρχης".

Αν έχεις προσέξει μου είπε, οι Τούρκοι έχουν εντείνει τις παραβιάσεις τους στον εθνικό εναέριο χώρο, λειτουργώντας ήδη προειδοποιητικά εκ μέρους των "καλών μας φίλων". Το επόμενο βήμα όπως μετέφεραν οι Αξιωματούχοι στον Yiannis εάν συνεχίσουμε τα ήξεις-αφίξεις με τους Ευρωπαίους θα είναι η μονομερής δέσμευση περιοχών για στρατιωτικές ασκήσεις από την Τουρκία ταυτόχρονα σε 3 νησιά μας.

Αυτό για τους γνωρίζοντες είναι ξεκάθαρη απειλή πολέμου και ο Ελληνικός Στρατός θα αναγκαστεί να μπει σε κόκκινη επιφυλακή και να προχωρήσει σε μερική επιστράτευση εφέδρων, με απροδιόριστες συνέπειες και κατάληξη..

Οι "καλοί μας φίλοι" δεν θέλουν επ' ουδενί η χώρα που τόσα πολλά έχουν επενδύσει εδώ και δεκαετίες να καταλήξει μία μπανανία (banana republic) εξαιτίας κάποιων ιδεοληπτικών που αρνούνται να συνειδητοποιήσουν ότι η αριστερή ιδεολογία έχει χρεοκοπήσει σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες, και θα κάνουν τα πάντα ώστε να το αποτρέψουν.

Εξάλλου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία από τους "καλούς μας φίλους" ότι ο Κυριάκος είναι έτοιμος και ικανός να κρατήσει την χώρα μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Για ακόμα μια φορά τον κοιτούσα άναυδος, σχεδόν σοκαρισμένος από αυτά απο άκουγα.

Αυτό είναι το "παιχνίδι" αγαπητέ μου φίλε, συνέχισε, διασκεδάζοντας με το απορρημένο μου βλέμμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι σημερινή "ηγεσία" είναι τόσο ανυποψίαστη για τις συνέπειες των πολιτικών τους, που συνεχίζουν ακόμα να πουλάνε φθηνό "πολιτικό τσαμπουκά" σκούζοντας μέσα από το στομάχι του κροκόδειλου...
"Φίλε μου, τέτοια παιχνίδια είναι για μεγάλα παιδιά, αυτοί είναι ερασιτέχνες, επικίνδυνοι και πιστεύουν για κάποιο λόγο, ότι η ιστορία τους χρωστάει και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν όπως θέλουν.

Αν και όπως μου επισήμανε, ο "ηγέτης που θα άλλαζε την Ευρώπη" κάτι αρχίζει να καταλαβαίνει. Μία ανάγνωση στο σημερινό (17/4) πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης του "αντικειμενικού" δημοσιογράφου θα σε πείσει, μου αποκρίθηκε.

Η ώρα είχε περάσει, με ένα νεύμα κινητοποίησε την φρουρά του και το μαύρο θωρακσμένο AUDI ήρθε στην είσοδο του μαγαζιού για να τον παραλάβει.
"Θα τα πούμε πολύ σύντομα καλέ μου φίλε, μου είπε και σηκώθηκε να φύγει με γοργά βήματα."

Δεν έφυγα μαζί του. Κάθισα αναπαυτικά στην πολυθρόνα του μαγαζιού, κοίταξα την απολαυστική θέα και προσπάθησα να αναλύσω όλες τις πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μου ο "Σταθμάρχης" σχεδόν σοκαρισμένος. Κάτι μου λέει όμως ότι ο χαρακτηριστικός ήχος του κινητού μου θα χτυπήσει και πάλι, πολύ σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου