Τρίτη 19 Μαΐου 2015

SIEMENS ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Τα …”περίεργα” της …siemens



Στις αρχές Φεβρουαρίου 2015, έσκασε σαν βόμβα η είδηση: «Αυτοκτόνησε Γερμανός Διευθυντής της Siemens στη Γερμανία». Η είδηση - βόμβα μετατρέπεται σε μεγατόνων από τη στιγμή που ο “αυτόχειρας” δεν ήταν τυχαίο στέλεχος της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας. Ήταν ο Οικονομικός Διευθυντής και διαχειριστής των “μαύρων” ταμείων της Siemensγια την Ελλάδα, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο!! Ο Χάιντς Γιοάχιμ Νόιμπεργκερ λοιπόν, φέρεται πως ήταν εκείνος που είχε εξασφαλίσει το μονοπώλιο όλων των μεγάλων έργων στην Ελλάδα μέσω μεγάλων συμβάσεων, στη Siemens. Διοχετεύοντας “μαύρο χρήμα” στα δυο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) της Πατρίδος μας που κυβέρνησαν με μεγάλες πλειοψηφίες τη χώρα. Όπως, σαν αυτό που κουβαλούσε ο στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη – επ΄ ονομαζόμενος Στρατηγός του κινήματος – Θεόδωρος Τσουκάτος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη!! Που φέρεται πως, ήταν ο ιθύνων νους του λαδώματος κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, υπουργών και ανωτέρων κρατικών λειτουργών της χώρας μας αλλά και άλλων χωρών!!   
            Σε αυτή την ύποπτη και περίεργη “αυτοκτονία” ήρθε να προστεθεί η προ ημερών “αυτοκτονία” επιτελικού στελέχους της Siemens στην Ελλάδα. Του Κωνσταντίνου Πατ., ο οποίος ήταν κορυφαίο στέλεχος της ομάδος του Διονυσίου Δενδρινού, υπευθύνου του πολυθρύλητου C4I. Το όνομα αυτού του συστήματος προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Command, Control, Coordination, Communication & Intelligence. Που σημαίνει: Διοίκηση, Έλεγχος, Επικοινωνία, Συντονισμός και Ενοποίηση. Το αποτελούν χιλιάδες κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες με δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής των πάντων με εικόνα και ήχο επί 24ώρου βάσεως. Αποδέκτες θα ήταν η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Η παρουσία του από την Αμερικανική προμηθεύτρια εταιρεία SAICκαι από την υπεργολάβο Siemens έγινε στην Αθήνα στις 13 Μαΐου 2004. Σκοπό είχαν οι δυο ξένες εταιρείες το συγκεκριμένο Σύστημα Ασφαλείας να λειτουργήσει εν όψει των τότε Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Μέχρι σήμερα, παρ΄ότι δαπανήθηκαν ένα σκασμό εκατ. ευρώ το Σύστημα δεν έχει ολοκληρωθεί!! Ο Κωνσταντίνος Πατ. λοιπόν, είχε οργανώσει την εκπαίδευση του C4Iστην Ελληνική Αστυνομία, σε αίθουσες του ΟΑΚΑ!! Να σημειωθεί πως, τόσο ο Διονύσης Δενδρινός, όσο και ο Κωνσταντίνος Πατ. ήταν προσωπικές επιλογές του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
            Ωστόσο, θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στο γεγονός πως στα τέλη του 2014 διατάχθηκε από απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών, νέα ανάκριση για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της προμήθειας του C4I. Σε αυτό το βούλευμα θα εξεταστεί και η δράση πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, αλλά θα ελεγχθεί ποινικά, τόσο ο υπεύθυνος από πλευράς Siemens Διονύσιος Δενδρινός, όσο και οι Αμερικανοί που υπέγραψαν τη σύμβαση για το C4Iαπό πλευράς της SAIC, γιατί προκάλεσαν “σε πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να τελέσουν τα κακουργήματα της απιστίας, αλλά και της ψευδούς βεβαίωσης”. Για το λόγο αυτό διώκονται ποινικά και τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής του Συστήματος για ψευδή βεβαίωση κατ΄ εξακολούθηση!!      
            Όμως, το οξύμωρο της υποθέσεως είναι η Εφέτης – Ανακριτής Μαρία Νικολακέα. Η κ. Νικολακέα είχε διαφωνήσει με το γεγονός της ανάκρισης πολιτικών προσώπων βασιζόμενη σε Νόμο του 2003 σε σχέση με το Σύνταγμα. Αντίθετα, ο Εισαγγελέας Στυλιανός Κωσταρέλλος είχε την άποψη πως πρέπει να γίνει ανάκριση από την ανακρίτρια με κλήτευση ως κατηγορούμενους τους εκπροσώπους της SAIC και της Siemens. Τη διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας έλυσε το Συμβούλιο Εφετών, “αδειάζοντας” την κ. Νικολακέα!!
            Η κ. Νικολακέα είναι η ίδια που επέδειξε την ίδια “περίεργη” στάση και στην υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens, όταν είχε καλέσει εγγράφως για εξέταση μάρτυρα τον κ. Ευάγγελο Σέκερη, στις 17 Μαΐου 2010, και μετά από λίγες ημέρες ένα “αόρατο χέρι” προφανώς, της υπαγόρευσε την προφορική άρση της κλήτευσής του, με τηλεφώνημα που έγινε προς τη διευθύντρια του γραφείου Χριστοφοράκου, της κ. Κατερίνας Τσακάλου. Αρνήθηκε δηλαδή, να εξετάσει ένα πρόσωπο, διευθυντικό στέλεχος της Siemens και το οποίο η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της Siemens είχε χαρακτηρίσει ως το πλέον αξιόπιστο μάρτυρα της πολύκροτης υποθέσεως.
            Ενός ουσιώδους μάρτυρος, ο οποίος είναι υπεύθυνος της Συμφωνίας 8002 των ψηφιακών του ΟΤΕ και για την οποία παραπέμπονται οι 64 κατηγορούμενοι στη δίκη που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες. Ενός μάρτυρος, που δείχνει να γνωρίζει πολλά και είναι το κλειδί στην υπόθεση Siemens -ΟΤΕ και επί του οποίου έχει γίνει μια φορά απόπειρα δολοφονίας (του είχαν μαχαιρώσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου του) και μια φορά διάρρηξη του αυτοκινήτου του με αφαίρεση υπηρεσιακών εγγράφων. Περιστατικά που καταγγέλθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και από την οποία δεν προέκυψε κάτι ενδιαφέρον!!
            Άλλωστε, σε αυτά τα περιστατικά ήλθαν να προστεθούν και ο καταγγελλόμενος από την Κατερίνα Τσακάλου – προστατευόμενη μάρτυς και διευθύντρια του γραφείου Χριστοφοράκου - βίαιος ξυλοδαρμός έξω από το σπίτι της. Όπως επίσης, η καταγγελία του Σπυρίδωνος Κλάδη – Διευθυντή Μηχανογράφησης επί εποχής Χριστοφοράκου αλλά και επί της σημερινής Διοίκησης Ξυνή – στις 6 Ιουνίου 2012 περί κλοπής από το σταθμευμένο αυτοκίνητό του, ενός φορητού Η/Υ, μιας συσκευής Tablet, κάρτες μνήμης και διάφορα αξεσουάρ των ανωτέρω συσκευών. Το περίεργο της υποθέσεως είναι πως αυτό το συμβάν έγινε λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και από τις οποίες έγινε Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Έτσι, για την ιστορία να πούμε πως το απολεσθέν laptop, κατά διαβολική σύμπτωση ήταν πανομοιότυπο με εκείνο που είχαν παραδώσει στο Μόναχο ως δώρο, στις 23 Φεβρουαρίου 2005, στην τότε Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μ.Χριστοφοράκος και ο Κλάους Κλάινφελντ. Από την Ασφάλεια Αμαρουσίου, όπου καταγγέλθηκε η κλοπή, ουδέν νεώτερον!!           
            Συμπερασματικά, όλες αυτές οι “περίεργες συμπτώσεις” θα μπορούσαν να συνθέσουν ένα ακριβοπληρωμένο σενάριο χολιγουντιανής κινηματογραφικής ταινίας!!! Δεν νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου