Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΝΑ ΠΩ........ΑΗΔΙΑ??

Έγινε κι αυτό! Ο jeune premier "αριστερός"-νεοφιλελεύθερος υπουργός του Τσίπρα... προσέλαβε υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων - image maker!

Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά δεν είναι: ο υπουργός, που κατηγορείται από τους επικριτές του ότι δίνει στην προσωπική του προβολή το ίδιο -αν όχι περισσότερο- βάρος με τη διαχείριση της εθνικής οικονομίας, προσέλαβε ως σύμβουλο κομψή και γοητευτική pr woman, για να φροντίζει το δημόσιο προφίλ του.
Ο τελευταίος υπουργός, αν όχι το τελευταίο δημόσιο πρόσωπο από οποιονδήποτε κλάδο γενικώς, που φαίνεται να μην έχει ανάγκη από βοήθεια στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, θα στοιχημάτιζε κανείς ότι είναι ο...
κ. Γιάνης Βαρουφάκης.
Αντιθέτως, μάλιστα, η αδιάλειπτη ενασχόληση των ΜΜΕ και του κοινού μαζί του, ιδιαίτερα αφότου ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, θα μπορούσε να θεωρηθεί τρανή απόδειξη ότι είναι από μόνος του -και μάλλον εκ φύσεως- ένα μεγάλο ταλέντο -ή ακόμη και εξαιρετικό φαινόμενο- στην πρόκληση της δημοσιότητας. 
Παρ' όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες, ως μια κομψή και διακριτική σκιά εμφανίζεται μαζί του τακτικά μια ευειδέστατη κυρία, η οποία εκτελεί χρέη υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του αντισυμβατικού υπουργού, πανεπιστημιακού καθηγητή κ.λπ.
Πρόκειται για την κυρία Κωνσταντίνα Ευθυμίου.
Η στενή πλέον συνεργάτις του κ. Βαρουφάκη περίμενε καρτερικά από πολύ νωρίς στα σκαλιά του Μεγάρου Μουσικής τον υπουργό, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Η πρόσληψη της κυρίας Ευθυμίου δεν αναφέρεται στη Διαύγεια, παρόλο που εκείνη παρουσιάζεται καθημερινά και με συνέπεια υπαλλήλου στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης.
Επί του παρόντος, το τυπικό καθεστώς που διέπει τη συνεργασία της με τον κ. Βαρουφάκη δεν είναι γνωστό, είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι εκείνος την έχει εντάξει στην ομάδα των άμεσων συνεργατών του.
Από την πλευρά της, η κυρία Ευθυμίου ακολουθεί τον υπουργό σε όλες τις ομιλίες και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του, ενώ τον συστήνει στους διοργανωτές των συνεδρίων ή σε άλλα σημαίνοντα πρόσωπα με τα οποία ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε τύχει να γνωριστεί ακόμη. 

Ο υπουργός και η γυναίκα του είναι πλέον εντός του Μεγάρου, με τους φωτογράφους να απαθανατίζουν το ζεύγος σχεδόν υστερικά. Ακολουθούν πιστά η κυρία Κωνσταντίνα Ευθυμίου και ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, συνεργάτης στο Γραφείο Τύπου.

H κυρία Ευθυμίου σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε σε διαφημιστικές και εκδοτικές εταιρείες, εμπλεκόμενη με διάφορα περιοδικά, όπως το «Young» ή αργότερα το «ΚΛΙΚ» και το «Men», όταν αυτά, στην αρχή της δεκαετίας του 2000, είχαν μεταβιβαστεί από τις εκδόσεις Τερζόπουλου στον ΔΟΛ.
Κατόπιν βρέθηκε για ένα διάστημα στο τμήμα Μάρκετινγκ της ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου, με ειδίκευση στα ανδρικά περιοδικά του ομίλου, όπως το «Maxim» και το «Esquire» και αργότερα τη διεύθυνση μάρκετινγκ των κοσμημάτων Li-La-Lo για τα οποία έκανε πολλές εμφανίσεις προώθησης στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.


Πρόσφατα, όταν έγινε μια προσπάθεια να αναστηθεί ο ραδιοσταθμός Flash ως αυτοδιαχειριζόμενο ΜΜΕ υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου, συμβούλου Επικοινωνίας στην προεκλογική εκστρατεία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, Γιώργου Μελέα, η κυρία Ευθυμίου μαζί με τον κ. Γιώργο Κουβαρά, γνωστό στέλεχος της διαφημιστικής αγοράς, ανέλαβαν την εμπορική διεύθυνση του εγχειρήματος.
Η τελευταία εργασία της είναι ως στέλεχος του επιτελείου του κ. Βαρουφάκη. 

 
Ως προς τα τυπικά προσόντα της, η υπερ-εικοσαετής εμπειρία της κυρίας Ευθυμίου και η περιπλάνησή της στους χώρους της επικοινωνίας, της διαφήμισης, του μάρκετινγκ και των ΜΜΕ, την καθιστούν απολύτως επαρκή για να πλαισιώσει τον νυν υπουργό Οικονομικών. 
Ωστόσο, η απορία παραμένει έντονη - όχι τόσο για την κυρία Ευθυμίου και το τι μπορεί να κάνει δίπλα σε μια ασταμάτητη μηχανή αυτοπροβολής όπως ο πληθωρικός κ. Βαρουφάκης, όσο για το τι περιμένει εκείνος από μια υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: να διαχειρίζεται και να νοικοκυρεύει τις υποχρεώσεις του που πολλαπλασιάζονται αλματωδώς, με αμέτρητα αιτήματα για συνεντεύξεις, εμφανίσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, συμπόσια κ.λπ.;
Ο ρόλος της κυρίας Ευθυμίου είναι να συγκρατεί ή μήπως να ενθαρρύνει, ωθώντας τον κ. Βαρουφάκη σε ακόμη μεγαλύτερη έκθεση στα ΜΜΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου