Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ Η ΖΩΗ

«ΘΕΟΣ» Η ΖΩΗ: τους ξέσκισε, τους ξεγύμνωσε, έχασαν τα λόγια τους !!!


Γράφει ο Κ.Π.

Τους ξεγύμνωσε εντελώς, η Ζωή! Εάν δεν υπήρχε προσβολή δημοσίας «αιδούς», και για λόγοι αισθητικής, θα τους είχε κατεβάσει και τα «σώβρακα» των Παππά-Ταγματάρχη, στην επιτροπή...
Θεσμών και διαφάνειας, για τον διορισμό ΔΣ της νέας ΕΡΤ. Έκανε ιδιαίτερη μνεία για τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους αγώνες που έδωσαν και την ΠΟΣΠΕΡΤ που χάρη σε αυτούς ουσιαστικά δεν έκλεισε ποτέ στη συνείδηση των Ελλήνων.

Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε από τις 14:05 μέχρι και τις 23:38, δηλαδή 9:33 λεπτά, δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδειξε το ταλέντο της. Πολιτικό, επιστημονικό, ενημερωτικό και γνώση του αντικειμένου που ανέλαβε να προεδρεύσει. Πολλές δεκαετίες στο χώρο των ΜΜΕ την θαύμασα για την ενημέρωση γύρω από τα προβλήματα της ΕΡΤ την ηρεμία της και το χιούμορ που διαθέτει.

Ζωή! όσο περισσότερο σε βρίζουν τόσο περισσότερο θα ανεβαίνεις στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Θα τολμήσω να κάνω μία πρόταση στην ΝΔ. Να σε προτείνει για αρχηγό της.

Παρακολουθώντας με προσοχή επί 9 ώρες και 33 λεπτά τη συνεδρίαση, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά συμπεράσματα και σκέψεις, μέσα από την τηλεοπτική μου εμπειρία και ταπεινότητα μου από τη συνεργασία μου με την ΕΡΤ και άλλα διεθνή μέσα.

Από τη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή, οι προτεινόμενοι...
(εκτός Ταγματάρχη) έχουν άγνοια κινδύνου και δεν κατάλαβαν που πηγαίνουν, δίνοντας φρούδες ελπίδες για αναγέννηση του φορέα. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι πάνε να διευθύνουν με τις αμπελοφιλοσοφίες τους το «Μέγαρο Μουσικής» η το «Εθνικό Θέατρο». Μίλησαν για όραμα, διάθεση, πρόθεση δουλειάς, φιλοσοφία, πολιτισμό, θέατρο, τέχνη, ακόμη και για μαθήματα λογοτεχνίας και θεάτρου μέσα από την μικρή οθόνη. Ω, Θεέ μου, σχορεσέ με.

Κύριε Παππά σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την ταχύτητα με την οποία δράσετε. Το ένστικτο και τα αντανακλαστικά που δείξατε για να διαλέξετε αυτά τα τηλεοπτικά διαμάντια σε χρόνο «μηδέν» και δεν τα χαρίσατε στην ιδιωτική τηλεόραση που «κυνηγά» τέτοια ταλέντα. Και να είμαι ειλικρινής. Σαν πρόσωπα τα εκτιμώ, όχι όμως τις ικανοτητές τους να υπηρετήσουν έναν χώρο με αμπελοφιλοσοφίες όπως προανέφερα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τις ερωτήσεις της ξεγύμνωσε κυριολεκτικά τον Ταγματάρχη, κάτι που δεν περίμενε ο Παππάς χάνοντας τα λόγια τους ψηφίζοντας και «παρόν» στην πρόταση του υπουργού. Λίγο ακόμα αν κρατούσε η διαδικασία θα έφευγαν και οι δυο με εγκεφαλικό. Ο Παππάς και οι προτεινόμενοι, βρήκαν προστασία από τα χείλη του Αλέξη Μητρόπουλου, που ανέλαβε να τους υπερασπιστεί από τις βολές της ΖΩΗΣ, λες και βρισκόταν σε δικαστική αίθουσα. Από την Άλλη ο κ. Δριβελέγκας, ρώτησε τον κ. Ταγματάρχη γιατί δεν διευκολύνει την κυβέρνηση και να αποσυρθεί, αφού όλοι είναι εναντίον του.

Το κακό κλίμα για τον Ταγματάρχη και τον Παππά ξεκίνησε από νωρίς με τις βολές και τους κεραυνούς της Ραχή Μακρή που ψήφισε αρνητικά, κάνοντας τον Παππά να χάσει το χρώμα του. Υπήρχαν όμως και τα «αρνάκια» στην επιτροπή που έδωσαν «θετική γνώμη»: Γεροβασίλη, Μητρόπουλος, Φάμελος(αντικατέστησε, Πετράκο) Τσίρκας, Τσακμακάκης, Νικολόπουλος. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω για το Νίκο Φίλη που έδωσε θετική γνώμη υπό δοκιμή και προθεσμία. Ουσιαστικά ήταν αρνητική.

Τον είχα αδικήσει που έγραφα ότι θα ψηφίσει με τα «τσαρούχια» όπως έλεγαν οι πληροφορίες. Του λέμε μπράβο και δεύτερο μπράβο γιατί δεν δίστασε να ρίξει βολές εναντίον του παριστάμενου υπουργού επικρατείας για το νομοσχέδιο που είναι διάτρητο και ανεφάρμοστο. Μάλιστα ρώτησε τον Ταγματάρχη και τους προτεινόμενους τι πάτε να κάνετε στην ΕΡΤ και πως θα την αναμορφώσετε χωρίς χρήματα και επιχειρησιακό σχέδιο; «Αλλά επειδή ανήκω στην κυβέρνηση δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα και δίνω θετική γνώμη υπό δοκιμή....»

Εδώ πρέπει να πούμε ότι στα οικονομικά η ΕΡΤ είναι στο απόλυτο σκοτάδι. Διότι από τα 190 περίπου εκατ. του ανταποδοτικού τέλους, τα 100 πάνε στον προϋπολογισμό. 50-60 μισθοδοσία, τι μένουν; Με 20-30 εκατ. μπορείς να λειτουργήσεις 3 κανάλια 15-18 ραδιόφωνα δορυφορικό και διαδίκτυο; Όλοι αυτοί που ονειρεύονται πλήρη λειτουργία της ΕΡΤ ζουν στο Μπαγκλαντές.
Για την ιστορία να πούμε ότι στην επιτροπή οι υποψήφιοι πήραν τις εξής θετικές και αρνητικές γνώμες.

Διονύσης Τσακνής: Θετική γνώμη αρνητική παρόν.
9 4 2

Λάμπης Ταγματάρχης 7 5 3
Μιχάλης Γρηγορίου 9 4 2
Έλλη Παπακωνσταντίνου 8 5 2
Νίκος Τρανός 9 4 2

Από τη συνεδρίαση δεν έλειπαν και τα ευτράπελα, που καυτηρίασαν με χιούμορ Κωνσταντοπούλου και Δριβελέγκας, όταν οι προτεινόμενοι μίλησαν για ειδική διαχείριση και προβολή της Ελληνικής γλώσσας.

«Καλά είναι όλα αυτά που λέτε για τη γλώσσα αλλά να προσέχουμε και λίγο. «Κενοτόμος» και «Κενοφανείς» δεν γράφεται με «ε», ανέφερε σκωπτικά η Ζωή, όταν διαπίστωσε-όπως και άλλοι- ότι δύο από τους προτεινόμενους είχαν κάνει αυτό το λάθος στην αιτησή τους. «Καινοτόμος» και «καινοφανείς».

Εν κατακλείδι το ερώτημα είναι ένα: Με τι κύρος ο κος Ταγματάρχης θα πάει να διοικήσει την ΕΡΤ; Όσο για τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, όπως είπαν και οι βουλευτές δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και δεν παίζουν κανέναν ρόλο με βάση το ν.4324/2015. Για μας πάντως είναι γλάστρες πάνω στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου