Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Βουλή: Συγκλονιστικά στοιχεία για αποπλανήσεις από παιδόφιλους - Ανήλικη μαθήτρια ξυλοφορτώνει επίδοξο κλέφτη! (Βίντεο)

Σχετικό: Η μαύρη λίστα με τους επτά παιδόφιλους εκπαιδευτικούς, ο Μανώλης Σφακιανάκης, o Πάπας της Ρώμης και ο συνταγματολόγος Λοβέρδος

Συγκλονιστικά στοιχεία για κρούσματα αποπλανήσεων από παιδόφιλους έδωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Μανώλης Σφακιανάκης*, Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και αφορούσε το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης των μαθητών στο Διαδίκτυο.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σφακιανάκης:
  • υπάρχουν 10 περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και τα βρήκαν οι γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες.
  • την περίοδο 2011-2014 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε κατηγορούμενους 1.028 άτομα, εκ των οποίων οι 271 για παιδική πορνογραφία.
Σε ό,τι αφορά τις αυτοκτονίες, μέσα σε οκτώ χρόνια αποτράπηκαν 1.060 αυτοκτονίες, ενώ 36 άτομα πήγαν στην Εντατική.
«Ήμουν στη Νέα Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Γι’ αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», είπε χαρακτηριστικά. ...

Ο υπουργός Παιδείας εστίασε στα γραφειοκρατικά προβλήματα, αναφέροντας ότι μία καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της 6ης δημοτικού στα Χανιά, διορίσθηκε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο καθώς ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».

*Ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μανώλης Σφακιανάκης (φωτογραφίααρχείου).

Το εστιασμένο έργο για την αποτροπή, παρακολούθηση και σύλληψη παιδόφιλων είναι τόσο επιτυχές όσο και αναντικατάστατο για τον ίδιο τον Μανώλη Σφακιανακη και την ομάδα του. 

Βέβαια θα μας επιτρέπεται να έχουμε μία μικρή επιφύλαξη αν η καθεαυτή παρακολούθηση παραμένει σε αυτήν την εστίαση προσώπων και μόνον και δεν επεκτείνεται γενικότερα, αλλά χωρίς στοιχεία αυτό δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και βεβαίως και δεν έχουν αναφερθεί έστω και ενδεχόμενες (όπως λέγονται), έστω, περιπτώσεις για να κάνουμε εικασίες... απλά συνειρμούς και σκέψεις.

Εμείς έχουμε γράψει κατά καιρούς, για το επιτυχημένο έργο της ομάδας του και θα ευχόμαστε και άλλες  υπηρεσίες της Αστυνομίας να είχαν το ζήλο και της επιτυχίες αυτής της ομάδας.

Βέβαια υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπως αυτές της ενδοοικογενειακής βίας, όπως η παρακάτω που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο, ευτυχώς στη χώρα μας δεν έχουν μεγάλη έκταση:


Σοκ: Απαγάγουν τη νύφη που χτυπιέται και κλαίει για να την παντρέψουν με το ζόρι (Βίντεο) 
Ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου πυροδοτώντας ποικίλες αντιδράσεις.
Μία νεαρή σύρεται με τη βία στο αυτοκίνητο ενός άνδρα προκειμένου να τον παντρευτεί με το ζόρι!
Το βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της Daily Mail και δείχνει τη στιγμή που η κοπέλα επιχειρεί να ξεφύγει από τα χέρια των συγγενών της.
Ενώ παίζει γαμήλια παραδοσιακή μουσική, η νεαρή κοπέλα, με δάκρυα στα μάτια, παρακαλεί να την αφήσουν να γυρίσει στο σπίτι της.

Δείτε το βίντεο:


Είναι καλό οι γονείς και οι επιβλέποντες ανήλικα παιδιά να τα ωθούν στην αυτοπροστασία και να τους διδάσκουν τρόπους αποφυγής ή ακόμη και αυτοάμυνας.

Ένα καλό μάθημα αυτοπροστασίας από ανήλικη μαθήτρια ξυλοφορτώνει επίδοξο κλέφτη! (Βίντεο)
Σε μπελάδες μπήκε επίδοξος κλέφτης ο οποίος επιχείρησε να αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο μίας ανήλικης μαθήτριας.

Η κοπέλα χρησιμοποιούσε το κινητό της όταν ο δράστης, περνώντας δίπλα της, το άρπαξε μέσα από τα χέρια της.

Το κορίτσι, χωρίς να χάσει χρόνο, του επιτίθεται με την τσάντα και στη συνέχεια καταφέρνει να τον ακινητοποιήσει με στοχευμένα χτυπήματα.

Η σκηνή θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από κάποια ταινία δράσης:

 Τα video ελήφθησαν μέσω kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου