Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΓΑΠ ΚΑΙ ΜΑΚΑΚΙΑ

Επαναστάτης με κρητική βράκα -αλλά με ροζ στριγκάκια-, προς αμνήμονες… Έλεγε ο γΑΠ, που θέλει χωρίς να ντρέπεται "αριστερή επάνοδο": ...κάθε σχέση με το ΔΝΤ θα είναι ομηρία της χώρας και όποιος το επιχειρήσει θα λειτουργήσει αντεθνικά, αφού θα υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία.

Επαναστάτης με κρητική βράκα, προς αμνήμονες…
Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκείνος που προεκλογικά, το 2009, έλεγε πως «λεφτά υπάρχουν». Και φώναζε ότι είναι αδιανόητο να επιχειρηθεί ανάκαμψη της χώρας με τη λιτότητα ή μέτρα σε βάρος του λαού κι όχι εκείνων που έχουν και κατέχουν. Κι ακόμα, πρόσθετε, πως...
κάθε σχέση με το ΔΝΤ θα είναι ομηρία της χώρας και όποιος το επιχειρήσει θα λειτουργήσει αντεθνικά, αφού θα υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία.
Ήταν όλα αυτά μια προσπάθεια – έτσι αποδείχτηκε- να πείσει τους Έλληνες, να κερδίσει την ψήφο τους. Και το κατάφερε. Αλλά μόλις ο ίδιος, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση , αναδείχτηκε στο πρωθυπουργικό αξίωμα (πόσες άραγε πιθανότητες υπάρχουν μια οικογένεια να έχει 3 γενιές ανθρώπων να γίνουν πρωθυπουργοί επειδή το αξίζουν κι όχι λόγω ονόματος;) τα πήρε όλα πίσω. Και στο ΔΝΤ προσέφυγε και τα λεφτά που υπήρχαν (εκεί που υπήρχαν) ξέχασε και τη λιτότητα, την πιο σκληρή μέχρι τότε λιτότητα σε βάρος των πολλών και μη εχόντων, εφάρμοσε. 
Ο άνθρωπος που πρώτος μας έβαλε στα μνημόνια μόλις έφυγε από την κυβέρνηση άρχισε να ψελλίζει κουβέντες κατά της πολιτικής της συγκυβέρνησης του Σαμαρά και του διαδόχου του, Βενιζέλου. Όσο περνούσε ο καιρός, η κριτική για τις επιλογές του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ηγήθηκε ο ίδιος και παρέδωσε στον Βενιζέλο, εντείνονται. Κυρίως για την παραμονή του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι εκείνος δεν συνυπήρξε κυβερνητικά με τη ΝΔ. Αλλά η αλήθεια επίσης είναι ότι εκείνος εφάρμοσε τις πρώτες σκληρές και αντιλαϊκές πολιτικές. Εκείνος πρώτος παρέδωσε στη Μέρκελ και τους δανειστές την εθνική κυριαρχία. Εκείνος πρώτος έκανε τη χώρα και τους ανθρώπους της όμηρους των διεθνών «αγορών». Εκείνος πρώτος έβαλε τα συμφέροντα των αγορών πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και των ανθρώπων της. Εκείνος πρώτος ξέχασε πού υπήρχαν τα λεφτά και τα πήρε από αλλού. Εκείνος πρώτος άνοιξε την πόρτα και την ορθάνοιξαν, στη συνέχεια, Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος, με τη στήριξη Κουβέλη και Καρατζαφέρη (μην ξεχνάμε…).
Σήμερα, βασιζόμενος στο γνωστό κουσούρι του αμνήμονος Έλληνα, θέλει να θυμόμαστε μόνο ό,τι είπε προεκλογικά: λεφτά υπάρχουν. Κι ότι αυτή η πολιτική δεν εφαρμόστηκε. Και αν εφαρμοζόταν, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Θέλει να ξεχνούμε ότι ήταν εκείνος που πρώτος παραβίασε τους «όρκους συνέπειας» – έτσι δεν θα έπρεπε να είναι ο προεκλογικός λόγος με βάση τον οποίο ένας πολιτικός εξασφαλίζει την ψήφο των πολιτών;- και υλοποίησε μια πολιτική ενάντια στο λαό που τώρα θέλει να εμφανιστεί ότι υπερασπίζεται.
Σήμερα από το Ηράκλειο, στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, θα μιλήσει, έτσι λένε οι πληροφορίες που διαρρέει το περιβάλλον του, ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Για να νιώσουμε όλοι εμείς ότι είναι κάποιος «δικός μας», που σκέφτεται και μιλά όπως εμείς. Το έκανε και προεκλογικά, το 2009. Για να μην ξεχνούμε…
Και θα το κάνει από το Ηράκλειο, από την Κρήτη, απευθυνόμενος στο θυμικό των Κρητικών, όλων των Ελλήνων. Για να συνδέσει την παρουσία του με τον πατέρα του, τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο (αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα) ένας ολόκληρος κόσμος λάτρεψε στην Κρήτη.
Ο Γιώργος θα μας εμφανιστεί σήμερα από το Ηράκλειο σαν επαναστάτης! Ένας επαναστάτης με κρητική βράκα, που απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι έχασαν το μνημονικό και, άρα, την κρίση τους… Γιατί χωρίς μνήμη, χωρίς εμπειρίες, δηλαδή, η κρίση του ανθρώπου δεν υπάρχει… Και με τέτοιες «ιδιότητες» μάς θέλει το καλό μας σύστημα… Αμνήμονες, χωρίς κρίση…
Εδώ ένα μέρος του κόσμου ξέχασε τους Ναζί και στηρίζει τους χρυσαυγίτες, τον Γιώργο, τον πρώτο του μνημονίου, δεν θα ξεχάσει όταν τον δει επαναστάτη με κρητική βράκα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου