Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

         ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ        
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Με μεγάλη συμμετοχή  πολιτών κυρίως από το δήμο  Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αλλά και από άλλους δήμους της Αττικής (Παπάγου, Χαλάνδρι, Φιλαδέλφεια, Μαρκόπουλο, Νέα Σμύρνη, Ηλιούπολη, Αθήνας, Χολαργό και Κηφισιά) πραγματοποιήθηκε η αρχαιολογική και οικολογική ξενάγηση εναντίον της εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης που οργάνωσε η Εναλλακτική Δράση την Κυριακή 12/10. Οι 63 πολίτες που πήραν μέρος στην ξενάγηση  υπέγραψαν ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο επισυνάπτουμε και θα καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές.
Η αρχαιολογική ξενάγηση που έγινε από τον ιστορικό Μάκη Σταύρου ξεκίνησε από τον αρχαίο δρόμο στο Καβούρι που έφεραν στο φως  οι πρόσφατες ανασκαφές και συνεχίσθηκε με τον  Πύργο πάνω από το ορφανοτροφείο, την οικία του ιερέως και το Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα. Στη διάρκεια της πεζοπορίας στο δάσος της χερσονήσου ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Νίκος Εμμανουήλανέδειξε  την ιστορική, οικολογική, κοινωνική και πολιτιστική σημασία του δάσους του Καβουρίου και της Βουλιαγμένης.
Επίσης στους παρευρισκόμενους παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αντισυνταγματικότητα και τις παρανομίες που έχουν διαπραχθεί και από την πλευρά του ΤΑΪΠΕΔ αλλά  και από την πλευρά της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής κατά την εκποίηση της χερσονήσου στον όμιλο JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, πολυεθνική εταιρεία αραβικών και τουρκιών συμφερόντων, στοιχεία που αναφέρονται επιγραμματικά και στο συνημμένο ψήφισμα.
Τέλος επισημαίνουμε το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου του Αστέρα προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να εμποδίσουν την είσοδο των πολιτών στον αρχαιολογικό χώρο επιμένοντας ότι πρέπει να πάρουμε άδεια από τη διεύθυνση της επιχείρησης για να κάνουμε ξενάγηση στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα. Εμείς τους επισημάναμε ότι τα μνημεία δεν είναι ιδιωτική αλλά δημόσια περιουσία, αγνοήσαμε την προσπάθεια παρεμπόδισης και μπήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο.

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου