Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Όταν οι πουτάνες έβγαζαν ...Selfies ακόμη και στον ....καμπινέ τι περίμεναν;



Τα σοβαρά προβλήματα άρχισαν όταν η Jennifer Lawrence και άλλες διασημότητες του Χόλιγουντ και όχι μόνο, εμφανίστηκαν γυμνές στις οθόνες των ανά τον κόσμο χρηστών του διαδικτύου αφού κάποιος χάκερ κατάφερε να βγάλει τα απόκρυφα τους στη φόρα.
Το σκάνδαλο τώρα συνεχίζετε, όμως τώρα δεν χτυπήθηκε το iCloud της Apple αλλά το mobile app, που ακούει στο όνομα Snapchat.
Και θύματα δεν είναι μόνο οι διασημότητες, αλλά απλοί πολίτες, ενώ στη διαρροή συμπεριλαμβάνεται και υλικό στο οποίο εμπλέκονται ανήλικοι.
Λογικό είναι το FBI να έχει πάρει φωτιά και οι έρευνες να εξελίσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς μιας και πάνω από 90.000 γυμνές φωτογραφίες είναι έτοιμες να ανέβουν στο διαδίκτυο σε ελεύθερους χώρους όπως το δίκτυο Reddit.
Η πλατφόρμα Snapcat ανήκει στη νέα γενιά εταιρειών στο Διαδίκτυο όπου επενδυτές τοποθετούνται σε αυτές, αλλά δεν ανακοινώνουν εταιρικά έσοδα. Δημιουργήθηκε προ τριετίας από ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, ενώ πέρυσι απορρίφθηκε η πρόταση εξαγοράς από το Facebook, ύψους 3 δισ. δολαρίων, διότι θεωρήθηκε πολύ χαμηλή.
Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να στείλει ότι θέλει και σε όποιον θέλει με την ασφάλεια, ότι πολύ σύντομα θα διαγραφεί αυτόματα.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχουν εφαρμογές τρίτων όπως το SnapSave που δεν είναι διαθέσιμο μέσω των επίσημων app stores και επιτρέπει την αυτόματη αποθήκευση των videos και φωτογραφιών πριν διαγραφούν.
Το Snapchat έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες χρήστες να ανταλλάξουν “προσωπικές” φωτογραφίες λόγω της ίδια της φύσης του και της απουσίας δυνατότητας αποθήκευσης υλικού.
Ωστόσο, φαίνεται πως οι χάκερς φαίνεται πως βρήκαν τον τρόπο να ανακτήσουν τις πληροφορίες και έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες “απαγορευμένα” καρέ και βίντεο.
Οι προειδοποιήσεις “ανέβηκαν” στο 4chan την ώρα που η εταιρεία προσπαθεί να προστατεύσει τους πελάτες της. Ήδη, η σελίδα του Snappening στο Reddit “έπεσε” πριν ανέβουν οι φωτογραφίες.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως τουλάχιστον 100.000 άτομα έχουν πέσει θύματα της υποκλοπής, με κάποιους να ανεβάζουν τον αριθμό στις 200.000. Σημειώνεται πως το “χτύπημα” προετοιμαζόταν εδώ και δύο χρόνια.
 Το Snapchat αρνείται πάντως ότι οι servers του παραβιάστηκαν και ρίχνει το φταίξιμο σε εφαρμογές τρίτων. Με επίσημη ανακοίνωση του αναφέρει:
“We can confirm that Snapchat’s servers were never breached and were not the source of these leaks. Snapchatters were victimized by their use of third-party apps to send and receive Snaps, a practice that we expressly prohibit in our Terms of Use precisely because they compromise our users’ security.
We vigilantly monitor the App Store and Google Play for illegal third-party apps and have succeeded in getting many of these removed”.
Με λίγα λόγια, πετούν το “μπαλάκι” στην Google και σε τρίτες εφαρμογές που “φόρτωναν” το Snapchat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου