Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΑΛΙΜΟΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


ΑΛΙΜΟΣ

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το Δάνειο

Ένα δάνειο ήθελε να πάρει ο Δήμος Αλίμου 6 εκατ. ευρώ από το Παρακαταθηκών και δανείων αλλά μετά την εισήγηση του Δημάρχου Θάνου Ορφανού ακολούθησε η πεπατημένη οδός που έχει γίνει και σε άλλους Δήμους. Οι Αντιπολιτεύσεις δεν συμφωνούν, και δεν το ψηφίζουν, αφού θέλει η λήψη τέτοιου δανείου και τα 2/3 σε ψήφους για να εγκριθεί

Κατ’ αρχάς αναφέρθηκαν οι ευθύνες, ποιοι χρέωσαν υπέρογκα τον Δήμο που είναι, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, στην 33η θέση στην λίστα των καταχρεωμένων Δήμων.

Αυτό δεν είναι βέβαια και τόσο περίεργο μια και κάτι έφτιαξαν οι προηγούμενοι Δήμαρχοι όταν χρέωναν το Δήμο Αλίμου, όπως ότι κατασκευάστηκε το κολυμβητήριο από τον κ. Ματζουράνη, οι παιδικοί σταθμοί, ή έγιναν αποζημιώσεις οικοπέδων για πράσινο.

Όμως παρά την ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων» ποιος καταχρέωσε τους δημότες και τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης ότι το δάνειο είναι υπερβολικό και δεν χρειάζεται, ο δήμαρχος και η Διευθύντρια των οικονομικών καθώς και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλλα Βέργου δήλωσαν ότι ο Δήμος θα κάνει στάση πληρωμών δηλαδή ή όπως συνηθ΄πιζεται στις μέρες μας, θα πτωχεύσει.

Και γω πεθαίνω ..στην Ελλάδα λίγο- λίγο

Ουδόλως όμως πτόησε η αναγγελία πτωχεύσης την αντιπολίτευση και μάλιστα κατά την περίοδο πριν να πτώχευση η Ελλάδα ολοσχερώς και αμετακλήτως, ο Δήμος Αλίμου μετά από 4 ώρες συζήτηση και ομιλίες επί ομιλιών ανέβαλε το θέμα για τον Σεπτέμβριο «μετά τα μπάνια» αν υπάρχει Ελλάδα όπως τώρα βέβαια, γιατί μπορεί «να μας αγοράζει η Μέρκελ της Γερμανίας λίγο- λίγο», εκτός και μας υιοθετήσει η Ευρώπη ως άπορο και άμυαλο παιδί της.

Χαριστικές οι συμβάσεις στην παραλία

Ωστόσο η αντιπολίτευση ισχυρίστηκε : Ο μεν Νίκος Τσαρπαλής επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ότι το δάνειο είναι υπέρογκο και θα το χρεωθεί ο δημότης για πολλά χρόνια ενώ ανέλυσε πλήρως τις θέσεις της παράταξης του. Η κ. Μπελιά του ΑΝΩ ΚΑΤΩ δήλωσε ότι όλα γίνονται με προχειρότητα, όπως και ο προϋπολογισμός που είναι πλασματικός, αλλά την πληρώνει ο δημότης τελικά. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σύμβουλος του Δημάρχου πρότεινε να αυξηθούν τα μισθώματα από την εκμετάλλευση των δημοτικών χώρων, δήλωσε μάλιστα ότι συμβάσεις τις παραλίας είναι χαριστικές προς τους επαγγελματίες, ενώ χαρίζονται τα πρόστιμα για τις αφισοκολλήσεις αντί να εισπράττονται. Ο κ. Αναστασόπουλος πρότεινε να γίνουν νέες συμβάσεις με τις πλαζ και την Μαρίνα προκειμένου να υπάρξουν έσοδα στο Δήμο.

Τελικά στο ίδιο κλίμα περιστράφηκαν όλοι οι ομιλητές επί τρισήμισυ ώρες για να αναβληθεί το θέμα για την Σεπτέμβριο.

http://www.youtube.com/watch?v=j11YbEDcYIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου