Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η ΣΥΧΝΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ.......


Η συχνή σεξουαλική επαφή προστατεύει από προβλήματα στύσης!

Σε μια έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος του Ιουλίου της ιατρικής επιθεώρησης American Journal of Medicine, επισημαίνεται ότι όσο πιο συχνά κάνουν έρωτα οι ηλικιωμένοι άνδρες τόσο λιγότερο κινδυνεύουν να παρουσιάσουν προβλήματα στύσης.

Η έρευνα, που διεξήχθη επί πέντε χρόνια σε 989 άνδρες, ηλικίας από 55 ως 75 ετών στη Φινλανδία, έδειξε ότι οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα στύσης σε σχέση με αυτούς που έχουν σεξουαλική επαφή μια φορά την εβδομάδα.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από ερευνητές του ουρολογικού τμήματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης Τάμπερε στη Φινλανδία, έλαβε υπόψη και άλλους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στύσης, όπως χρόνιες ασθένειες (διαβήτης, υπέρταση, κατάθλιψη).

Προβλήματα στύσης αντιμετωπίζουν 79 άνδρες στους 1000 όταν κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα. Ο αριθμός αυτός μειώνεται στους 32 στους 1000 όταν έχουν σεξουαλική μια φορά την εβδομάδα και στους 16 στους 1000 όταν η συχνότητα των επαφών είναι τρεις και πλέον φορές την εβδομάδα.

"Οι τακτικές σεξουαλικές επαφές παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των ηλικιωμένων ανδρών από προβλήματα στύσης", επισημαίνει ο Γιούχα Κοσιμάκι, ένας από τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα, ο οποίος καλεί τους γιατρούς "να ενθαρρύνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα των ασθενών τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου