Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙς ΤΕΛΟΣ???

ΠΑΡΑΜΥΘΙ   ΣΤΗΝ   ΖΑΧΑΡΩ……………………

Οι μήνες   ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  στη χώρα  της φαιδρής πορτοκαλιάς, είθιστε να είναι λόγω θερμοκρασίας, μήνες διακοπών και ξεκούρασης στην αγαπημένη, Επαρχία!!!!!!!!!!!!!!!!
Στην αγαπημένη επαρχιακή πόλη της ΖΑΧΑΡΩΣ ΗΛΕΙΑΣ , με ένα κατά ευφημισμό  Α. Τμήμα , ξετυλίγεται το  Παραμύθι??
Γνωρίζω , ότι εδώ και ένα μήνα ο Δήμος σε αγαστή συνεργασία με το Α. Τ  και εν αναμονή της άφιξης τουριστών , λόγω του θέρους, είχαν φροντίσει να περάσουν το μήνυμα στους κατοίκους, ότι θα πρέπει να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι στο θέμα του θορύβου και της τήρησης των Νόμων, έτσι ώστε να δώσουν ένα καλό παράδειγμα σε όσους , έβριζαν και έλεγαν, μα εμείς ηρθαμε εδώ πέρυσι και μία τα πανηγύρια μία οι [ΧΑΡΕΣ] που είχαν οι κάτοικοι, αντί να ηρεμήσουμε, γυρίσαμε πίσω, διότι  το Α. Τ ήταν  απασχολημένο στο κυνήγι της ..τσούχτρας……….
Έτσι λοιπόν φέτος , ήμασταν  σίγουροι ότι το μήνυμα είχε περάσει στους κατοίκους, αλλά και στο Α. Τ  και ότι οι νόμοι θα λειτουργούσαν, είτε λόγω πανηγυριού, είτε λόγω γάμου,[ οι καραμπίνες θα σιγούσαν] είτε λόγω έλλειψης παιδείας, η λόγω ανυπαρξίας  κράτους με τους εκπροσώπους του.
19-07-2013 ημέρα Πέμπτη και περί ώρα 23.00 όταν άρχισαν τα πρώτα Πυροτεχνήματα και μουσικές, αμέσως σκεφθήκαμε, ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ………….
Στις 0030 αφού στις μουσικές και τα Πυροτεχνήματα , προσετέθησαν  και ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ, αρχίσαμε να σκεπτόμαστε, ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει και τηλεφωνήσαμε στο Α. Τ  ΖΑΧΑΡΩΣ, όπου αφού εξιστορήσαμε τα ανωτέρω , ακούσαμε εμβρόντητοι ένα ευγενέστατα κύριο να μας λέει, ίσως έχουν ΧΑΡΑ!!!!, δηλαδή ψελλίσαμε , όταν έχουν χαρά πυροβολούνε?? Θα το εξετάσω μας απάντησε και κλείσαμε το τηλέφωνο.
0130 και επειδή οι πυροβολισμοί και η ΧΑΡΑ συνεχιζόταν αμείωτη, ξανά τηλεφωνήσαμε για να πάρουμε την απάντηση, ότι μάλλον επρόκειτο περί ΧΑΡΑΣ!! Αλλά επειδή δεν είχε περιπολικό, το είχε στείλει στην ΑΛΦΕΙΟΥΣΑ , θα το εξέταζε.
0230, Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το Α. Τ , όπου έξω παρκαρισμένο ήταν παρκαρισμένο το περιπολικό
Αφού χτυπήσαμε το κουδούνι, [παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει ένα φως στην είσοδο, αλλά είμαι διατεθειμένος να τοποθετήσω μία λάμπα, έτσι ώστε να φωτίζεται η παρουσία του Κράτους], ένας ευγενέστατος αρχιφύλακας,[δεν δημοσιοποιώ τα στοιχεία του, παραμύθι γάρ] μας εξήγησε ότι επρόκειτο περί  ΧΑΡΑΣ!!! Και τι να κάνει?? Να τους πάει αυτόφωρο? Έτσι λοιπόν ακούσαμε πώς λειτουργεί η ΧΑΡΑ στην επαρχία και δεχθήκαμε και συστάσεις περί υπομονής κλπ.
Οι πυροβολισμοί κλπ τελείωσαν στις 0400 και πέρασαν αυτού καλά και εμείς???
Διερωτώμεθα λοιπόν , αν στο Α. Τ  ΖΑΧΑΡΩΣ γνωρίζουν ότι ο Νομοθέτης, προέβλεψε εκτός από την ΧΑΡΑ και το δικαίωμα της ΛΥΠΗΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ κλπ και έτσι θέσπισε κανόνες περί κοινής ησυχίας, μη γνωρίζοντας ότι στο Α. Τ  ΖΑΧΑΡΩΣ  θα έκαναν  κατά 4 ώρες λάστιχο τον Νόμο και τα προβλεπόμενα εξ αυτού.
Συμπεραίνω λοιπόν , ότι στην επαρχιακή αυτή πόλη, καθείς πράττει ότι αυτός θεωρεί ΣΩΣΤΟ, και για να χρησιμοποιήσω έναν αγοραίο όρο, , γράφει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων του το Α. Τ. Γνωρίζοντας ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ ΟΤΙ ΟΥΔΕΊΣ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΉΣΕΙ.  Η ΧΑΡΑ ΓΑΡ!!!!!!!!!


Υ. Γ, Μέσα στον Αύγουστο, επειδή πρόκειται να βαφτίσω την σκυλίτσα μου με το όνομα ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ , προτίθεμαι να έχω ΟΡΓΑΝΑ-TANΚ [τι να κάνουν απλοί πυροβολισμοί] 2 ΠΟΥΛΜΑΝ από αλλοδαπούς, την έκπληξη δεν θα την δημοσιοποιήσω και καλώ να παρευρίσκονται,   Ο ΔΗΜΟΣ – ΤΟ  Α. Τ. ΖΑΧΑΡΩΣ- ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΣ  ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ καθώς και τον  αρμόδιο ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  [ΣΚΕΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ] Κoν ΔΕΝΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου