Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


clip_image002                                                                                Γλυφάδα 25/07/2013
                                                                                                                              
Το σήριαλ των 52 Κυριακών έλαβε επιτέλους τέλος
Αγαπητοί συνάδελφοι
Μετά από συνεχείς και επίπονες προσπάθειες,  τόσο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου όσο και όλων των Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων της χώρας, η Κυριακή δεν απαξιώθηκε, διατήρησε την ιδιαιτερότητά της, ενώ απετράπη η μετατροπή της σε καθημερινή ημέρα λειτουργίας. Η λειτουργία των καταστημάτων θα περιορίζεται στην μνημονιακή υποχρέωση 7 συγκεκριμένων Κυριακών και οποιοδήποτε αίτημα για περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου θα αποφασίζεται υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από τον Αντιπεριφερειάρχη, σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία. (Οι 7 Κυριακές είναι: 2 την περίοδο των  Χριστουγέννων, 4 στις εκπτώσεις και μία τη Κυριακή των Βαΐων).
Η τελική επαναδιατύπωση των παραγράφων και υποπαραγράφων του άρθρου 16 του Νομοσχεδίου, περιόρισε τις αντιφατικές ερμηνείες και τα περιθώρια προσφυγών. Επιπλέον, οι ενστάσεις της έκθεσης του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, οι πληρέστερες και επαρκέστερες αιτιολογήσεις και οι συνταγματικές αποσαφηνίσεις που ζητήθηκαν από τους βουλευτές διόρθωσαν, κατά πολύ, την αρχική «κακοσχεδιασμένη» διάταξη του νέου αγορανομικού κώδικα.
Από εδώ και στο εξής ο εμπορικός κόσμος θα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση με τους Αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας. Κάθε τοπική κοινωνία και κάθε τοπικός εμπορικός σύλλογος με τον Αντιπεριφερειάρχη του, θα έχει την δυνατότητα να δώσει απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου, χωρίς να δημιουργείται αδικία και αναστάτωση στην αγορά.   (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΕΕ)
Ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας άμεσα θα επισκεφτεί, θα ενημερώσει και  θα συζητήσει  με όλους τους  καταστηματάρχες  της πόλης, έτσι ώστε να συνδιαμορφώσουν από κοινού την πρόταση που θα καταθέσει στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη,  σχετικά με την Λειτουργία ή όχι περαιτέρω Κυριακών πέρα των υποχρεωτικών πλέον επτά Κυριακών που θα είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα της χώρας.
 
Με Εκτίμηση
Άννα Καυκά, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας
Πάνος Μιχαλόπουλος, γεν.γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας.
 
Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας :  Μ.Μπότσαρη 7, Γλυφάδα τηλ. 2108947108,fax:2108948558 E-mail: emporikosglyfadas@gmail.com                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου