Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ -ΗΝ ΔΙΚΑΣΤΗ

Πρέβεζα: 5.000 ευρώ πρόστιμο και 22 μήνες φυλακή επειδή κρέμασε τον σκύλο του

Στο χωριό Ανθούσα της Πάργας διαδραματίστηκε χθες το απόγευμα άλλη μια βάναυση κακοποίηση…


ενός σκύλου. Ο ιδιοκτήτης του ζώου – κτηνοτρόφος στο επάγγελμα – επειδή το σκυλί έφαγε μια κότα το άρπαξε και το κρέμασε με σύρμα από ένα δέντρο στο χωράφι του.

Ο γείτονας του βλέποντας το έγκλημα έσπευσε να σώσει το ζώο και τελικά ενεπλάκη μαζί με τον γιο του με τον κτηνοτρόφο ο οποίος προσπαθούσε ξανά να πνίξει το σκυλί – αφού την πρώτη φορά απέτυχε. Σε αυτή τη συμπλοκή συμμετείχε και η γυναίκα του δράστη ενώ μάρτυρες του συμβάντος ήταν και άλλοι γείτονες.

Σύμφωνα με την Πέλλα Καλογήρου μέλος του συλλόγου «Παρέμβαση για τα Ζώα», η οποία μίλησε στο www.zoosos.gr, ο δράστης μεταξύ άλλων πέταξε και μια πέτρα στον γείτονα του, ο οποίος κατέληξε να έχει 14 ράμματα στο κεφάλι του στην προσπάθεια του να σώσει το σκυλί, που στο μεταξύ κατάφερε να διαφύγει.

Όμως ο άνθρωπος, που νοιάστηκε για το ζώο, αν και επικοινώνησε στη συνέχεια με το Α.Τ. Πάργας για να καταγγείλει τον εγκληματία δεν κατάφερε φαίνεται να «πείσει» τους αστυνομικούς, ώστε να πάνε επί τόπου και να συλλάβουν τον δράστη!

Γι’ αυτό και μαζί με τον 16χρονο γιο του ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και βιντεοσκόπησε τον δράστη να κρεμάει το σκυλί, αναζήτησε τον φιλοζωικό σύλλογο Πρέβεζα «Παρέμβαση για τα Ζώα» και διηγήθηκε στην πρόεδρο του Βάνα Ζέρβα τι έγινε, ώστε το ανθρωπόμορφο τέρας να μη μείνει ατιμώρητο.

Όμως σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί τελικά πήγαν στο χωριό Ανθούσα αλλά να συλλάβουν τον άνθρωπο αυτόν μαζί με τον γιό του γιατί ο εγκληματίας τους είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό! Τότε και εκείνοι με τη σειρά τους δεν δίστασαν να τον καταγγείλουν ξανά για όσα έκανε στο σκυλί και έτσι και οι τρεις οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.

Τελικά νωρίτερα σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του σκύλου για την κακοποίηση του ζώου του με 5.000 ευρώ πρόστιμο και 15 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή. Για την καταγγελία του δράστη σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ορίστηκε νέα δικάσιμος.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι το αν το σκυλί είναι ζωντανό καθώς μετά τη συμπλοκή δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου