Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

Άλιμος, 28.06.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα δράσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2013 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου.
        Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων ξεκίνησαν με ξεχωριστό ενθουσιασμό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρώτη δράση με εμψυχώτρια - εθελόντρια το μέλος του Δ.Σ. του Θ.Ο.Π.Α.Α. Σοφία Κωσταμπάρη.
        Οι μικροί μας φίλοι ήρθαν σε επαφή με τα καινούργια βιβλία. Ξεφυλλίζοντάς τα έπαιξαν τη «σκακιέρα των βιβλίων». Μάλιστα με πρωτοβουλία τους σχεδίασαν το λάβαρο της ομάδας τους και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες τους «εξερευνητές της γνώσης» και τους «κυνηγούς του ουράνιου τόξου». Ακόμα αναζήτησαν τους… «άσπρους» ήρωες της λογοτεχνίας και δια μέσου της θεατρικής έκφρασης αφηγήθηκαν αποσπάσματα που τους είχαν εντυπωσιάσει στα βιβλία.
        Τη Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 τα παιδιά υπό την άρτια καθοδήγηση της φιλολόγου Γρηγορίας Λάγιου, συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό για να φτιάξουν την «χρονογραμμή του μπλε» στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης Αλίμου. Ξεκίνησαν ανακαλύπτοντας αντικείμενα και εικόνες με θέμα το μπλε χρώμα και μετά συμπλήρωσαν την χρονογραμμή σε μπλε κορδόνι. Έπειτα διάβασαν το βιβλίο «Το κάτι άλλο» της Κάθριν Κέιβ, ένα παραμύθι με «μπλε» ήρωα για την διαφορετικότητα των ανθρώπων και με αφορμή το βιβλίο συζήτησαν και αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους τις απόψεις τους.
        Πολύτιμη ήταν η βοήθεια της εθελόντριας Κωνσταντίνας Γκάνιου σε όλες τις δράσεις.
        Γονείς και παιδιά επιβράβευσαν τη συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλίμου, για πρώτη φορά σε μία εκστρατεία υψηλού επιπέδου με πανελλαδική απήχηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου